Формирования от сухопътните войски на България и Италия ще проведат ротни тактически учения на учебен полигон „Корен“. В тях ще участват над 280 военнослужещи и 60 бойни машини. Ученията започват утре и ще приключат на 20 октомври.

Свързани новини

17.10.2023 11:02

Сухопътни части от България и Италия започват учения на полигон Корен

Видян 749 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Формирования от сухопътните войски на България и Италия ще проведат ротни тактически учения на учебен полигон „Корен“, Хасково. В тях ще участват над 280 военнослужещи и 60 бойни машини. Ученията започват утре и ще приключат на 20 октомври.

В тактическото учение с бойни стрелби на тема „Механизирана рота в настъпление“ ще участват военнослужещи от 2-ри механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада и от италиански взвод от състава на многонационалната бойна група в България. Ръководител на учението е командирът на 2-ри механизиран батальон майор Цветелин Георгиев.

Целта е да се повиши подготовката на военнослужещите при заемане на район, водене на отбранителни бойни действия, подготовка за настъпление и водене на настъпателен бой. Бойните стрелби ще бъдат изпълнени от механизираната рота във взаимодействие със самоходна минохвъргачна батарея.

Темата на второто ротно тактическо учение е „Действие на рота за ядрена, химическа и биологична защита (ЯХБЗ) при отбрана на механизирана бригада в планинско-гориста местност“. В него ще участат военнослужещи от рота за ЯХБЗ от батальона за защита на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Ръководител на учението е командирът на батальона за защита на силите подполковник Георги Димитров.

Военнослужещите ще повишат подготовката си при действия за заемане и оборудване на район за бойно използване, както и за изпълнение на задачи по ядрена, химическа и биологична защита при подготовка и водене на отбранителен бой.



 Снимка: Архив



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.