Риши Сунак

Свързани новини

23.03.2024 07:07

Тъстът на Риши Сунак подари $30 милиона в акции на невръстния си внук

Видян 8656 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийският милиардер Нараяна Мурти, основател на технологичната компания Infosys, е подарил акции на стойност почти 30 млн. долара на четиримесечния си внук, съобщиха местни медии, позовавайки се на информация от фондовата борса.


Новороденото е третото внуче на Мурти; другите са двете дъщери на министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак и съпругата му Акшата Мурти.


Неотдавнашно подаване на информация за ценните книжа на Infosys показва, че Екаграх Мурти, дете на сина на основателя на Infosys - Рохан, брат на Акшата Мурти, притежава 150 000 акции на Infosys, което се равнява на 0,04% дял в компанията.


Infosys, чиято пазарна капитализация към 15 март възлиза на 81,52 млрд. долара, е 205-ата най-ценна компания в света.


Според Forbes Нараяна Мурти има нетно състояние от 4,7 милиарда долара и е един от най-богатите хора в страната. Дъщерята на Мурти - Акшата, съпруга на премиера на Обединеното кралство Сунак, притежава акции на стойност 1,05 % от общия внесен капитал на Infosys.


Според миналогодишния списък на богаташите на Sunday Times Сунак и съпругата му имат приблизително състояние от около 529 млн. паунда (673 млн. долара).


 Съпругата на съоснователя на Infosys, Судха Мурти, която неотдавна положи клетва като законодател в Раджа Сабха (горната камара на индийския парламент), притежава 0,83% дял в компанията.

Това последно развитие на събитията предизвика дебат в социалните медии, тъй като наскоро Мурти предложи младите хора в Индия да работят поне 70 часа седмично, като същевременно изрази съжаление за "ниската производителност на труда" в страната. Тогава много хора разкритикуваха възгледите на Мурти и изразиха загриженост относно различията в доходите и борбата за поддържане на баланс между професионалния и личния живот.


Те подчертаха големия контраст между очакванията на работната сила в страната и корпоративните лидери, които са се възползвали от превръщането на Индия в глобален играч.


"Сигурен съм, че той не иска внукът му да работи по 16 часа на ден", пише един от коментаторите в X (бивш Twitter), реагирайки на последното развитие на събитията. "Някакъв подарък за служителите му, които работят по 70 часа на седмица?" - сондира друг потребител, като се закани на Мурти заради предишните му коментари.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни