Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че е разпоредил пътната агенция да изготви документация за пускане на нова обществена поръчка за доизграждане на Граничен пункт с. Салаш - Ново корито.

Свързани новини

08.03.2024 17:01

Цеков е разпоредил нова обществена поръчка за граничен пункт със Сърбия

Видян 417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че е разпоредил пътната агенция да изготви документация за пускане на нова обществена поръчка за доизграждане на Граничен пункт с. Салаш - Ново корито. Цеков каза, че има забавяне, тъй като спогодбата със Сърбия е сключена през 1998 г., а строителството е започнало през 2014 година и прекратено още на следващата година поради липса на финансиране.


"Тъжна е историята на този път. Проектът вече не е актуален, очевидно. Необходимо е да се актуализира, необходимо е да се избере изпълнител, тъй като и договорът с изпълнителя е прекратен. Това, което АПИ може да направи, е да възложи нова обществена поръчка, и такава съм разпоредил. Надявам се да може да стане до месец април. Не са тежки дейностите, в рамките на сигурно 6-7 месеца, до една година", може да приключат.


Депутатът от "Възраждане" Вера Александрова, която постави въпроса, призова за бързи действия на управляващите, тъй като от сръбска страна всичко вече е готово.


"Смятам, че целият северозападен регион е неглижиран в това отношение. И не е сериозно 10 години, почти, 9 – да кажем, вие да не успеете да намерите пари за 5 километра пътен участък", заяви тя.


В отговор министър Цеков напомни, 1/3 от бюджета на АПИ е съсредоточен в Северозапада с акцент върху изграждане на магистралата между Видин и Ботевград и основни ремонти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Малдивите

Туристически рай моли индийците да се върнат

Архипелагът Малдиви, популярна ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог