Град Цюрих обяви, че заплатите са били изплатени два пъти поради техническа грешка при обработката в Zürcher Kantonalbank.

Свързани новини

04.03.2024 07:32

Техническа грешка струва на Цюрих близо 200 милиона долара

Видян 8726 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Властите в Цюрих изплатиха на градските служители двойна заплата за февруари поради техническа грешка, се казва в изявление, публикувано в понеделник на официалния уебсайт на градския съвет на Цюрих.


Според изявлението грешката е възникнала, когато държавната Zuercher Kantonalbank (ZKB), която се занимава с преводите на заплатите в града, е обработвала плащанията за този месец. В резултат на грешка, дължаща се на неизправен софтуер, заплатите са били изпратени два пъти.


Софтуерът е бил предоставен от един от изпълнителите на Swisscom AG, водещата телекомуникационна компания в страната, която обработва платежните транзакции за ZKB. В изявление късно в понеделник компанията съобщи, че е запозната с инцидента и е започнала вътрешно разследване на причините за него.
Общо плащанията на заплати в понеделник възлизат на около 350 млн. франка (400 млн. долара), като половината от тях са изпратени погрешка.


Властите в Цюрих заявиха, че служителите на града - около 30 000 души - не могат да задържат допълнителните средства и са длъжни да ги върнат. В изявлението обаче не се посочва ясно как ще бъде постигнато това, като се посочва само, че засегнатите хора ще бъдат "своевременно информирани за подробностите по връщането".


"ZKB се извинява на всички служители на град Цюрих за причиненото неудобство. Банката работи с град Цюрих по предложено решение за просто възстановяване на сумата, платена два пъти", се казва в изявлението на банката.

Инцидентът предизвика лавина от коментари в градската интранет мрежа, като някои местни жители се шегуваха с "пилотен проект за 14-та месечна заплата" или "корекция на инфлацията ", докато други призоваваха за повторение.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Яката дупара Жери Николетта 04.03.2024 22:55

    Швейцарците са по-тъпи и от българите! Просто няма да им плащата на тия 30,000 държавни цървули за месец Март и готово! Сметката излиза на 0!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби