ТЕЦ Марица 3 Димитровград

Свързани новини

28.09.2023 14:22

ТЕЦ Марица 3 Димитровград: Докато за едни има милиони, Димитровград е оставен и без стотинки за пуканки

Видян 6415 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Искат да гледаме от първия ред как закриват българската енергетика, докато си раздават милиони. За нас няма предвидени дори стотинки за пуканки. Няма да допуснем огромното европейско предизвикателство да доведе до ликвидация на сектора. Няма да бъдем зрители на ужасяващия български вариант на декарбонизация.

Не това е справедливост.

Не това е прозрачност и равнопоставеност.

Димитровград е построен около големите си индустриални предприятия. Преходът ни превръща в територия. Хората са обвзети от отчаяние.

Няма да стоим безропотно и да допуснем да ни бъде отнет шансът.
Това не е частният интерес на централата, а персоналният интерес на всеки един от нас в Димитровград и всяко друго населено място в България.

Не просто няма да стоим безучастно, но и призоваваме всички хора, където и да се намират да излязат и да заявят ясно своята гражданска позиция на протестите на енергетиците, от своите страници в социалните медии от всяка друга достъпна трибуна.

4 милиарда лева се раздават на десетина фирми в Стара Загора, докато всички ние се надяваме на планиран и справедлив преход. И в този случай държавата ни не опроверга факта, че е майка за едни и мащеха за други.

Димитровград е засегнат от прехода в многократно по–голяма степен от споменатото в Териториалния план за справедлив преход на Стара Загора. Димитровград не е автобусен транспорт, който пътува към комплекса Марица Изток. Тук също има централа, има работещи в нея, има индустрия.

Да се обединим за шанса на Димитровград и хората, които искат да живеят и работят тук, да застанем зад националната кауза за съхранение на енергията, произведена в България, да отстояваме правото на справедлив преход за всички региони.


 


Снимка: Контур Глобал



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци