Уорън Бъфет

Свързани новини

29.12.2023 09:54

Уорън Бъфет печели $37,26 млн. на ден през 2023 г. - 215 376 пъти повече от средния човек

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уорън Бъфет, широко признат за един от най-успешните инвеститори на всички времена, продължава да трупа богатството си предимно чрез компанията си Berkshire Hathaway Inc. Нетното състояние на Бъфет се оценява на около 108,6 млрд. долара, което го прави един от най-богатите хора в света.

Основният източник на богатство на Бъфет е собствеността му върху Berkshire Hathaway. Компанията отбелязва впечатляващ растеж през годините, като през 2023 г. цената на акциите ѝ се увеличава значително. Този растеж е допринесъл значително за богатството на Бъфет. Например през 2023 г. цената на акциите на Berkshire Hathaway се е увеличила с над 14%, което е добавило приблизително 13,6 млрд. долара към нетното състояние на Бъфет, според The Motley Fool.


За да се разбере огромната разлика в доходите на Бъфет и средния американец, помислете за следното: Очакваните доходи на Бъфет през 2023 г. възлизат на около 37,26 млн. долара на ден - число, изчислено чрез разделяне на прогнозираната годишна печалба от 13,6 млрд. долара на 365 дни. Средният годишен доход в САЩ е 63 214 долара, което прави приблизително 173 долара на ден, т.е. Бъфет печели 215 376 пъти повече. Това несъответствие подчертава богатството, натрупано от един от най-успешните инвеститори в света, в сравнение с дневните доходи на средния американски работник.  

Богатството на Бъфет се основава не само на ежедневните колебания на фондовия пазар, но и на дългосрочното нарастване на стойността на неговите инвестиции. Неговата инвестиционна философия набляга на закупуването на подценени акции със силни фундаментални показатели и задържането им в дългосрочен план. Тази стратегия е от съществено значение за неговия непрекъснат финансов успех.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион