Свързани новини

03.11.2020 17:44

В Плана за възстановяване липсват иновациите: Хр. Иванов

Видян 1298 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „В представения миналата седмица проект на българския план за възстановяване и устойчивост липсва ясна и смела голяма цел, към която страната ще се стреми по отношение на иновациите”, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов по време на дискусия, посветена на темата за иновациите в българския план за възстановяване.


Сред многото думи ние не видяхме визия. Включени са всички възможни клишета. Липсва обаче конкретна визия за това каква България искаме, какви са структурните проблеми и как ще ги решаваме”, посочи Иванов.  Той определи като разочароващ проекта на план за възстановяване, който вицепремиерът Томислав Дончев представи.


“Вместо да получим визия за инвестиции, получаваме един шопинг лист какво можем да си купим. Неща, които може и да са полезни и необходими, но не е ясно дали са най-важните”, смята още той.


Притеснението ни е, че всички пари в образователния сектор, всички пари за иновации ще бъдат налети в инфраструктура. Вместо да се инвестира в хората, има усвояване. Има усвояване в стиропор, в дограма, в асфалт - това, от което може да се краде, това, от което могат да се правят схеми с обществени поръчки”, каза още той. “Санирането е необходимо, но не може да е само то. Не може, когато говорим за енергийна ефективност, разговорът за модернизацията и за прехода на въглищните райони в България изобщо да отсъства”, добави Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Ххахаха 04.11.2020 14:11

    Намерил се кой точно да ни говори за клишета - Христо Иванов царят на клишетата и на критиката! А така да помисли нещо да предложи?!? Или му е много трудно, по-лесно му е да критикува.

  • 003 Anonimen 04.11.2020 13:09

    де го барнеш разбира беееее

  • 002 Anonimen 04.11.2020 13:09

    Визии, редложения от теб да не очакваме. За мрънкането ти е ясно!

  • 001 Anonimen 04.11.2020 07:47

    ха ха ха... миличкия се притеснил за електронното евро ли? - Няма да го огрее, ние затова си държим боко шматката ;) https://www.europereloaded.com/the-digital-euro-is-coming-and-the-end-of-our-freedoms/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби