Свързани новини

21.03.2012 15:10

Валентин Николов: Спешно ще дупчим в морето за газ и нефт

Видян 1645 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Трябва да се ускори сондирането за газ и нефт в черноморския ни шелф, защото Румъния откри залежи между 60 и 80 млрд. кубични метра”, сензационно съобщи вчера по БНТ Валентин Николов. Специалистът по всичко и виден умник от групата на ГЕРБ в НС за съжаление е заместник-председател на комисията по енергетика и е посочван за бъдещ заместник-министър в този ресор в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Човекът, чиято фирма снабдяваше софийските детски градини с манджа за милиони преди да стане депутат, спести обаче най-важното. Само заради съдебни битки между олигарсите Красимир Георгиев от кръга Фронтиер и Сашо Дончев от Овръгаз дадената от Трайчо Трайков концесия за проучване и добив на нефт и газ досами брега ни не е отпочната. Тя е за зона, която се простира със северна граница на 2 км от нос Емине – сиреч баш срещу плажа Иракли, от който ще се виждат сондите, а на юг стига до друга девствена ивица – Силистар, от която ще отстои на 7 км.
Беше пропуснато да се каже, че общините, които ще бъдат засегнати от евентуалното дупчене на брега ни вече изпратиха подписки с хиляди протвиници на подобно плячкосване на природата.
Само напомняме, че петролопроводът Бургас-Александруполис не представляваше и една стотна от риска за природата с неговата военна технология, разработена за зареждане на подводници без изтичане на гориво, ако се сравни с намеренията на умника на ГЕРБ и олигарсите.
Кой ще дойде на море в държава и ще гледа от плажа на Слънчев бряг, покрай който ще минава петролния добив? Даже братушките няма да излъжем.
Ще напомним също, че туристи номер едно у нас са румънците, които не ходят на своето море точно заради сондите. Румъния никога не е и била туристическа държава и прави над десет пъти по-малко пари от този сектор, отколкото нашата. Истината е, че туризмът носи към 5 милиарда лева на хазната  е в Топ 3 на отраслите, които пълнят хазната.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни