Свързани новини

16.02.2017 15:04

ВИС и СИК си поделиха Слънчев бряг чрез зам.-министъра на туризма

Видян 5329 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Върнахме се 20 години назад! Също като през 1997 г. плажът на Слънчев бряг през 2017 г. е поделен между СИК и ВИС, а резделителната линия, също като преди 2 десетилетия, е там, където навремето беше водната пързалка, разграничаваща владенията им. За 20 години напред, чрез концесия, дюните им бяха дадени от кабинета Борисов 2 в оставка. Тогавашният министър Ангелкова  удари на новите концесионери – групировките, голяма защитна пледоария в медиите. Но най-интересното е, че подписалата документа е заместник – министър Ирена Георгиева, която остана от кабинета Борисов 2 в настоящото служебно правителство.
С чии протекции? Дамата е забелязвана на безплатен обяд на масата на крупен собственик в туризма в компанията на нововъзникналия медиен съветник на премиера Герджиков – Иван Гарелов.
В момента за даването на концесията за Слънчев бряг тече обжалване. Оригинално е разпределението и на други плажни владения за 20 години напред. По някаква щастлива случайност досега оформените за цяла година 8 от 60 концесии се паднаха все на олигарси. Единият е съсед по офис на споменатия хотелиер, на чиято маса приема безплатния си обяд заместник – министърът в компанията на премиерския съветник. Другият концесионер е от близката до ДПС фирма Главболгарстрой, третите са известни черноморски предприемачи  -  братя, които усилено помагат на ГЕРБ по избори, въпреки че и сами си имаха партия. Те взеха таман два плажа. По един на брат, така да се каже.
В същото време концесии бяха отказани на предлагащи обещаните от Ангелкова миналото лято БЕЗПЛАТНИ ЧАДЪРИ И ШЕЗЛОНГИ утвърдени имена в бизнеса, за да се дадат на гарантиращи солени цени за сянка момчета от силовите групировки.
Явно за интересите на потребителите никой не мисли. Мисли се само за наместването на интересите на големите играчи и за милионите, които ще печелят на гърба на бедните курортисти.
Сега разбираме защо Министерствто на туризма пропусна да направи ревизия на предишния кабинет.

Николина Нинова











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.