В началото на септември служителите на реда нахлуват в жилищата на Мурфийлд и Флайт и откриват общо 12 кучета. От имота на Мурфийлд са били иззети пет "кучета от типа питбул", съобщи вестник "Вашингтон пост", като се позова на писмено изявление на ФБР, подадено в подкрепа на обвинителния акт.

Свързани новини

07.10.2023 07:30

Високопоставен служител на Пентагона "екзекутира" кучета за борба: Прокурори

Видян 6158 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високопоставен служител на Пентагона е обвинен в участие в мрежа за боеве с кучета, след като полицията нахлува в дома му и открива ветеринарни стероиди, килими, изцапани с кръв, и грубо електрическо устройство, използвано за екзекутиране на животни, които са загубили боевете. Съобщава се, че от дома му са били взети пет кучета.

Фредерик Дъглас Мурфийлд младши и предполагаем съучастник са били арестувани миналия месец и обвинени в насърчаване и подпомагане на начинание за борба с животни, според прессъобщение, публикувано от Министерството на правосъдието на САЩ в понеделник. Те бяха освободени в очакване на съдебен процес.

Според прессъобщението Мурфийлд и неговият съучастник са използвали приложение за криптирани съобщения, за да общуват с други треньори на кучета за боеве, да координират схватки и да обсъждат как да запазят дейността си скрита от правоприлагащите органи. Мурфийлд използвал името "Geehad Kennels", за да идентифицира своята операция за борба с кучета, докато съучастникът, посочен като Марио Деймън Флайт, наричал своята операция "Razor Sharp Kennels".


В началото на септември служителите на реда нахлуват в жилищата на Мурфийлд и Флайт и откриват общо 12 кучета. От имота на Мурфийлд са били иззети пет "кучета от типа питбул", съобщи вестник "Вашингтон пост", като се позова на писмено изявление на ФБР, подадено в подкрепа на обвинителния акт.

При претърсването на жилището на Мурфийлд са открити също "ветеринарни стероиди, графици за обучение, килим, който изглежда е бил изцапан с кръв", и "устройство, състоящо се от електрически щепсел и кабели за джъмпер ... използвано за екзекутиране на кучета, които губят боеве с кучета", заявява Министерството на правосъдието.

Преди да бъде арестуван, Мурфийлд е работил като заместник-началник по информацията за командването, контрола и комуникациите към главния информационен директор на министъра на отбраната. Според уебсайта на Пентагона оттогава длъжността му се заема от Кевин Мълвихил в "изпълняващ длъжността".

Говорител на Пентагона заяви пред в. "Вашингтон пост", че Мурфийлд "вече не е на работното място", но не каза дали е бил временно отстранен, уволнен или е бил принуден да се пенсионира.

ФБР е разследвало кръга за бой с кучета от няколко години и миналата година девет членове са били арестувани и обвинени, според писменото изявление, цитирано от "Пост". Осем от обвиняемите са се признали за виновни и са сътрудничили на разследването, като са предали информация, която показва участието на Мурфийлд в боеве с кучета поне от 2002 г.


Местните власти в Мериленд от години получават оплаквания от Мурфийлд и Флайт. Служителите за контрол на животните са били предупредени през 2018 г., когато две мъртви кучета са били открити в найлонов плик близо до дома на Мурфийлд заедно с поща, адресирана до бившия служител на Пентагона.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране, все