Свързани новини

27.05.2021 14:25

Вижте ресорите на вицепремиерите

Видян 745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Стефан Янев разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.


Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще координира работата на министрите на енергетиката, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Електронно управление“, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.


Заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще координира работата на министрите на културата, на здравеопазването, на икономиката, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката. В ресора на вицепремиера са Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.


В ресора на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов са Националният статистически институт и Държавната агенция за научни изследвания и иновации.


Министър-председателят Стефан Янев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.