Преследване в Стара Загора

Свързани новини

02.01.2024 13:37

Втора проверка по случая със загиналия шампион след преследване в Стара Загора

Видян 1945 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава разследването за смъртта на мъж, който почина след полицейско преследване в Стара Загора на 30 декември. Близките на Пламен Пенев твърдят, че е той е жертва на полицейско насилие, предаде БНТ.

Започна втора проверка на фаталния случай в Стара Загора. Проверката за изясняване на всички факти и обстоятелства е назначена от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и ще се извършва от Инспектората в ОД на МВР - Стара Загора. На 30 декември, след преследване от десет патрулки, почина бившият републикански шампион по борба Пламен Пенев.

По случая дисциплинарна проверка назначи и директорът на ОД на МВР - Стара Загора. Тя също се извършва от Инспектората, която ще анализира и информацията, публикувана в средствата за масово осведомяване и в социалните мрежи.

Целта е изясняването на всички факти и обстоятелства, в това число и съмнения за неправомерни полицейски действия и/или превишаване на полицейски правомощия.


Ръководството на МВР още веднъж потвърждава категоричната си позиция, че е безкомпромисно и под никаква форма няма да толерира превишаване на полицейски правомощия.

Все още няма официална информация по случая от прокуратурата.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 02.01.2024 18:36

    Вътрешни проверки МВР трябва да си върши постоянно, но те нямат никакво отношение, към доверието и критериите за истинност в публичноста. Точно обратното. Тридневното мълчание и недомлъвките са ужасяващи...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.