"Предизборното говорене свърши. Сега, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси. Това е извода от разговора с президента, който прекрасно разбира, че Шенген, еврозоната и ПВУ няма как да станат без редовно правителство, защото времевия срок надвишава с няколко месеца и сме изправени пред въпроса кой закон да е първи. Затова има още няколко дни. Призовавам за здрав разум", заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.

Свързани новини

20.04.2023 16:36

Забавате връчването на мандата: Борисов

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Моля да забавите връчването на първия мандат с няколко дни, ако може, все пак разумът да надделее във всички нас и да имаме правителство", настоя лидерът на ГЕРБ по време на консултациите при президента Румен Радев.


"Ако продължа да го бавя, ще кажат, че съм диктатор", каза държавният глава. "Нали аз бях? Ако диктаторите в света са като мене и тебе, ние сме страхотни, дай Боже на всеки такива", отговори му Борисов. В крайна сметка президентът обеща да връчи първия мандат в "разумен срок", вероятно в следващите дни.


По време на срещата стана ясно, че Борисов няма да бъде номинацията на ГЕРБ-СДС за премиер, понеже "три за щастие" му стигат. "Половината ми ПГ са министри. Дето се вика, за 10 минути мога да ги напиша", коментира той за проектокабинета. Имало няколко варианта за премиер - и експерт, и партийна фигура. Борисов отново припомни за предложението си някои от служебните министри да останат и като редовни.


"На който му е мила държавата, трябва да направи компромис", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.