Медицинската фирма QM с управител депутатката от ПП Елисавета Белобрадова – Пандова и съдружници екссъпруга й Васил Пандов, и.д. шеф на ЗДРАВНАТА комисия на Народното събрание и Марин БОЙКОВ Пенков

Свързани новини

28.06.2023 15:22

Защо депутати от ППДБ са съдружници на ГЕРБ-ер: син на несменяем зам.-министър при Борисов, в крещящ конфликт на интереси?

Видян 7743 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не било коалиция, било отворена връзка. Щом казвате. Де юре и де факто обаче си е консумиран брак.


Поради големия интерес към вчерашното ни разкритие за медицинската фирма QM с управител депутатката от ПП Елисавета Белобрадова – Пандова и съдружници екссъпруга й Васил Пандов, и.д. шеф на ЗДРАВНАТА комисия на Народното събрание и Марин БОЙКОВ Пенков, което силно намирисва на отявлен конфликт на интереси, задълбаваме в темата. ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


Не е съвпадение: Марин Бойков Пенков, собственик на още 6 дружества в медицинската област, не е син на кого да е. Неговият татко е несменяемият заместник-министър на здравеопазването в кабинетите на Бойко Борисов/ГЕРБ – Бойко Пенков. Смешно, но същият оглави неотдавна Комисията по прозрачност на НС по цени и реимбурсиране на лекарствени продукти. Още е много вътре в играта.


Понеже Белобрадова – Пандова и Пандов са големи реформатори и борци срещу статуквото, интересно е как са се съгласили изобщо на подобно съдружие и то е продължило толкова дълго време при всички зам.-министерствания на Бойко Пенков. Това АКТИВНО дружество със сина му е налично през цялото време, докато са се борили с модела Борисов и управлението на ГЕРБ и ДПС.


Толкова са се борили, че не са се сетили, че са в съдружие дори, когато Бойко Пенков е заместник-министър и при Орешарски в кабинета КОЙ, срещу който над сто дни иначе евроатлантическото ни общество протестираше. Защото всички министри и техните заместници, хеле в ресурсно министерство като Здравното и в борда на Здравната каса, назначенията минаваха единствено и само с ОК от самия Делян Пеевски.


Има си и чисто юридическа страна на въпроса, а двамата съпрузи са юристи. В задачата се пита не само като депутати, но и по времето, когато Пандов е началник на кабинета на министъра на здравеопазването в правителството на Промяната, известно още като Петков – Нинова, дали не му е хрумнало, че би могъл да бъде в конфликт на интереси? Или е „забравил” за фирмата с медицински предмет на дейност с неясната формулировка „консултации”, която просто е трябвало да напусне най-късно в деня на постъпване на работа?


Какви, освен лобистки консултации може да дава по здравни въпроси един шеф на кабинет на ресорен министър, член или шеф на ресорната комисия в парламента? Който е на власт при всички кабинети: Борисов, Орешарски, Петков, сега Денков...


Интересно е също защо КПКОНПИ, прокуратурата и други органи – във всеки парламент си има специална комисия за разследване на подобни връзки на депутати, пасуват по въпроса, дори след нашите разкрития. А са длъжни да се сезират.  


Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв