Свързани новини

16.12.2016 16:02

Затвор за кражба на 1,5 кг пържоли, а на министри?

Видян 1857 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2,5 години затвор даде съдът на пенсионер, който свил 1,5 кг пържоли. Кой краде пържоли? Гладният човек! В същото време разбираме, че по времето, по което беше транспортен министър, сегашният министър  на туризма – недай, Боже, да остане и в евентуално ново правителство на ГЕРБ с мандата на Лукарски и неговите 4 депутати, преместила парите по готов проект за ремонт на 150-годишната непипната линия Русе – Варна на друго място, където дори не е имало проект. Цената ни е известна: 7 загинали и 29 ранени при гара Хитрино миналата събота. Когато същият министър – Николина Ангелкова, беше залепила на лицето си най-широката усмивка, за да открие заедно с дългогодишната половинка на премиера Борисов – Цветелина Бориславова, ски сезона в нейния собствен курорт Пампорово. Напомняме, че в деня на предишната огромна национална трагедия – взривения завод в Горни Лом, където жертвите бяха 15, същата тази жена се хилеше, но в компанията на Кристиано Роналдо, който бе дошъл за мач у нас. И ако липсата на човещина и елементарно възпитание за министър в България изглежда не е порок, то фактът, че заради пари човек с власт не ще да предотврати смъртта на невинни хора какво е?


Разбира се, това далеч не е единственият министър от този модел. Какво да кажем за споменатия Лукарски, след като многократно вече ни показват кадри от складовете и помещенията за инквизиции на Ислямска държава в Алепо (Халеб), където откриват цели арсенали с произведени в България боеприпаси. Бизнес – ще каже някой. Търговия със смърт, ще отвърнем ние. Не, нямаме нужда от такъв „икономически растеж”, който струва безброй човешки животи, а парите от него отиват през бързо назначавани и уволнявани бордове в неизвестно чии джобове.  Особено, като имаме предвид, че снабдяваната с боеприпаси от нас „сирийска опозиция” започна „арабската си пролет” с обезглавяване на малкото местни православни и разоряването на техните черкви и манастири. Нямаме нужда и от лъжите колко по-добре сме живеели с въпросния икономически ръст, защото ние си знаем най-добре как живеем.


Но може би най-много внимание заслужава вицепремиерът и вътрешен министър Бъчварова. Тя проспа решението на Съвета на министрите от ЕС, според което освен всички някога регистрирани у нас мигранти, които започват да ни връщат от Германия по Дъблинското споразумение, вече ще ни пращат обратно и нерегистрираните – онези, които нелегално са преминали през нашата територия с помощта на очевидно протектираните от властта каналджии. Защо ли не ни показаха как осъждат една едра риба от тях? Както не сме видели и един крупен контрабандист при така силно рекламираната мегаконтрабанда, която сме били излавяли?


Изобщо да не отваряме дума за натрупаните 20 мрд. дългове, понеже 16-те всички ги цитират, но забравят милиардните кредити на БЕХ/НЕК и Фонда за гарантиране на влоговете от последните месеци.


И тези да продължават да ни управляват, така ли? Да имаме второ „реформаторско” правителство?....


Ако цялата работа ни беше супер, както ни обясняват, щеше ли българският пенсионер да влиза в затвора заради глад? Ще кажете – ами с тая съдебна система...Е, да де!


 


Автор: Герб Реформаторски



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Най-добрите плажни хотели в Европа

Най-добрите плажни хотели в Европа

Mandarin Oriental, Коста Наварино, Гърция ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион