Жителите на кв. Мусагеница си украсиха 17-метрова жива коледна елха

Свързани новини

13.12.2023 17:23

Жителите на кв. Мусагеница сами си украсиха 17-метрова коледна елха

Видян 876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  17-метрова жива коледна елха грейна в светлини и озари столичния квартал “Мусагеница”, разказаха неговите жители, които решиха сами да си направят празника без да чакат някой друг. Идеята идва от създателя на Фейсбук страницата на квартала Кристиян Тодоров, който от години мечтае да види любимия си квартал украсен за най-светлия християнски празник.


Неговият апел за дарение на коледни играчки е посрещнат много радушно от съкварталците му, които за кратко време събират стотици. Постъпват и над 800 лева парични дарения, с които организаторите купуват светлинна украса, снежинки и наемат вишка. Доброволци от читалище “Елин Пелин 2016”, пред което грейва елхата, пък опаковат с цветна хартия множество кутии.


Така се стига и до официалното запалване на празничните светлини, на което се стичат десетки жители на “Мусагеница” с децата си. “Мусагеница има своята голяма коледна елха заради всички дарители и помощници! Благодарим им за това, че за пореден път показахме, че заедно можем много. Че заедно създадохме този празник за децата”, споделиха организаторите.


Браво! Това е един малък но истински пример за това как когато хората сами се мобилизират и не чакат наготово, а вземат нещата в собствените си ръце и се обединят в една обща кауза за доброто на всички, нещата се случват и мечтите се сбъдват! Весели празници Мусагеница!”, “Благодарим на инициаторите за идеята, която обедини хората за нещо хубаво и светло”, “Респект! Отличници в организация и реализация. Весели и светли Коледни празници на всички!”, бяха само малка част от коментарите на жители на квартала. Това не е първата коледна инициатива на жителите на “Мусагеница”, разказват още жителите на квартала.


През 2019 година те организират кампания “Коледа в кутия за обувки” в подкрепа на деца от социално слаби семейства. Миналата година пък се проведе благотворителен кампания в помощ на Дом за стари хора “Витоша”, по време на която бяха събрани над 1800 лева, хранителни продукти, хигиенни материали и осигурена празнична вечеря за обитателите му.



Източник: stolica.bg


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак