Скалистите планини от Йелоустоун до Юкон

Свързани новини

19.03.2024 09:03

Гледаме сериал за Скалистите планини от Йелоустоун до Юкон

Видян 246 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За света Скалистите планини на северноамериканския континент са съвършеният образ на величествени пейзажи и могъща природа - емблематичният американски Запад. През 1872 г. Националният парк Йелоустоун – като част от по-голямата екосистема на Скалистите планини - е обявен за първия природен парк в света. През 2022 г. Йелоустоун отбеляза своята 150-годишнина с новаторската "Инициатива за опазване на Йелоустоун до Юкон", която свързва местообитанията и защитава природата от Айдахо до Аляска. Този март, всяка неделя от 21:00 часа, Viasat Nature излъчва премиерата на внушаващата благоговение документална поредица от четири части "Дивият коридор в Скалистите планини: От Йелоустоун до Юкон".


Тя отвежда зрителите на спиращо дъха пътешествие през величествените Скалисти планини, показвайки огромния и зашеметяващ коридор на живота от Йелоустоун до Юкон. Проследете този коридор с дължина от 2000 мили в този нов сериал, докато разкривате новаторски локални инициативи за опазване, фокусирани върху емблематичните животни на Скалистите планини - бизони, мечки гризли, горски карибу и вълци. Разказът се разгръща в четири епизода, всеки от които подчертава успешните истории на тези емблематични същества и тяхната жизненоважна роля в поддържането на деликатния баланс на екосистемата на Скалистите планини. Последвайте експерти и природозащитници, докато хвърлят светлина върху революционна инициатива като се задълбочават в иновативните стратегии, прилагани за защита и запазване на уникалното биоразнообразие тук. Ще бъдете впечатлени от завладяващите кадри от пейзажа на Скалистите планини, като същевременно ще получите представа за съвместните усилия с племената на канадските индианци.


Документалният филм насочва обектив към сложната връзка между тези общности и инициативите за опазване на природата, които са жизненоважни за устойчивостта на региона. Впуснете се в незабравимо пътешествие по "Дивият коридор на Скалистите планини: От Йелоустоун до Юкон" само с Viasat Nature всяка неделя в 21:00 часа с повторение на следващата събота в 20:05 часа, докато изпитвате красотата, устойчивостта и усилията за опазване, които правят тази част от света живо свидетелство за продължаващия ангажимент за защита на нашите природни съкровища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци