През април по Viasat History дебютира пленителна нова поредица в шест части

Свързани новини

15.03.2022 11:03

Харизматична историчка ни показва световни съкровища

Видян 894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


През април по Viasat History дебютира пленителна нова поредица в шест части – „Съкровища с Бетани Хюз“. Известната историчка ще повдигне завесата към забележителни постижения на цивилизацията докато проследява историята на човечеството. Премиерата е ексклузивна за региона на Централна и източна Европа – на 10 април в 21:00 часа.


 


Благодарение на предоставения й ексклузивен достъп, най-чаровната водеща на най-добрия канал за история на стария континент посещава останки от кораби, храмове, дворци, подземни лабиринти и разкопки в Гърция, Гибралтар, Малта и други средиземноморски острови, включително Делос и Иския.


 


Бетани посещава и Истанбул преди да отпътува нататък към пясъците на Арабия. В опит да се възстанови от травмите на пандемията и за да се подготви за поредицата, Бетани вдига телефона и се обажда на приятели в целия регион, за да види по какво работят и какво биха искали да споделят. Много от тях я канят да изследва новите им открития и й дават рядък, почти невероятен достъп до значими и изненадващи места.


 


Отзивчивостта им е вдъхновяваща, а резултатът е уловен в тази чаровна нова поредица. Въпреки пандемията, Бетани и екипът й предприемат това пътуване на безпрецедентен достъп до разкопки, като разкриват – понякога буквално на живо – някои от най-скорошните открития.


 


Сред забележителните акценти са райският остров Малта на кралица Елизабет II, учудващо скорошното неандерталско минало на Гибралтар, разкопките на живо в Гърция на двореца на Александър Велики и неочаквани италиански романтични убежища. 


 


Епизод 1: Гърция е дом на епични човешки истории и родно място на удивителна култура, която е променила света; Бетани започва своето пътуване от Атина и пътува до Нафплио, Спарта, Егея и Олимпия. Епизод 2: Бетани открива защо Малта е културен център, притежаващ някои от най-ценните съкровища в света; това е остров, където цивилизации от всички краища на Земята са се срещали и смесвали. Епизод 3: Малко места имат толкова голямо влияние спрямо размера си като малката британска отвъдморска територия Гибралтар; Бетани изследва пещерите ѝ, Гарнизонната библиотека и подземните градини за отдих…

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво