Ингар Йонсрюд вече има статут на звезда в криминалния жанр - с ярка индивидуалност и открояващ се почерк

Свързани новини

30.08.2022 14:52

Комисар Байер се завръща с Кръстицата

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Излезе от печат трилърът „Кръстницата”, подписан от автора на трилогията за комисар Байер, норвежкия журналист и писател Ингар Йонсрюд. „Кръстницата“ е зловеща семейна история. Черен хумор и странни персонажи населяват този роман, който потапя читателя в най-тъмните бездни на престъпния свят и на човешките взаимоотношения. След като излежава присъда за притежание на наркотици, Стела Свансон се зарича да скъса с предишния си живот. Ала първо трябва да се върне в родното си селце Вике на Западното крайбрежие, за да погребе човека, който я е тласнал по пътя на разрухата, собствения й баща Ринго.


Преди 25 години пиянството му е станало причина за ужасен инцидент. Сега тя се опитва да събере парчетата от нещастния му житейски път и да разбере какво го е накарало да се обеси. Помага й нейната кръстница Естер, господарка на прочутото имение Вике, заможна жена и благодетелка на селото. Наследството на Ринго обаче подтиква Стела да преосмисли представата за своето минало и вместо да получи желаното спокойствие, тя се натъква на страховити заровени тайни и е принудена да отмъсти за близките си.


Ингар Йонсрюд вече има статут на звезда в криминалния жанр - с ярка индивидуалност и открояващ се почерк. Веднага след излизането си през 2015 г. „Виенското братство”, първата книга от трилогията за комисар Байер, се превръща в бестселър - високо оценен както от критиката, така и от широката публика. „Калипсо“ затвърждава успеха на своя предшественик и също оглавява класациите за най-добри трилъри, а „Кръстът“, венецът на трилогията, налага името на Йонсрюд като майстор на жанра в световен мащаб. Според мнозина именно тази поредица е достойният наследник на култовата трилогия „Милениум” на Стиг Ларшон.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак