Свързани новини

07.12.2020 19:02

Не вярвам на политиците: С. Йончева от Катедралата на операта пред Кориере

Видян 5181 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От 24 най-големи световни звезди на опeрата, които се събраха за традиционното, но никога толкова бляскаво откриване на сезона в миланската Скала, най-престижният италиански всекидневник Кориере делла сера избра да пусне интервю в тържествения ден нашата Соня Йончева. За да потвърди статуса й на сопрано номер 1 в света тази сложна година. Ето и статията:

"Това е първият й 7 декември. Как си го представя Соня Йончева? "Емоционален, повече, отколкото можете да си представите, защото не е само мой, а на цялата опера. Отбор от големи гласове, които приеха поканата на Скалата да изпратят послание за единение и солидарност. И пожеланието, от което се нуждаем най-много: да бъдем отново заедно".
Харизматична и изкусителна, българското сопрано не крие ентусиазма си да бъде 1 от 24 на един невиждан празник.
"Скалата не можеше да остане затворена на 7 декември. Щеше да бъде много тъжно. Щеше да бъде загуба за всички и за музиката сама по себе си. Идеята да се пресътвори откриването на сезона, ако не може да се постави опера, е прекрасно. Това е повик в името на оцеляването на изкуството и наследството на човечеството".

Светът на операта беше сред най-засегнатите от коронавируса...

Музикантите и певците плащат невероятно висока цена. Мнозина останаха без всякаква работа.  Бяха принудени да продават инструменти, да приемат всякакви ангажименти - шофьори, камериерки...Отчаяние. Защото се прави музика само заради страстта и посвещението. И да не си номер едно, това е изборът за цял живот.

Кой може да подаде ръка, за да има ново въздигане?


На политиците не вярвам, музиката е последното, за което мислят.  А трябва да има съвършено различна загриженост за културата, да се приеме изкуството за истинска индустрия.  Но и ние, щастливците да бъдем певци и музиканти, трябва да не престава да се опитваме. Това лято помолих Ролекс, на който съм


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.