Капитан Петко Войвода

Свързани новини

23.04.2024 11:44

Враг №1 на държавата ни е българинът: Анкета

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-опасният враг за държавата ни е българинът, това сочи статистика на Slava.bg

Миналата седмица бе проведено проучване сред читателите ни озаглавено: "Кой е враг №1 на България?". Анкетираните имаха следните 8 избора за отговор: Турция, Сърбия, Гърция, Македония, Русия, САЩ, Българинът и ЕС.

Първото място нашите читатели отредиха на Негово Височайшо Превъзходителство Българинът. Има хиляди фактори, аргументиращи това този отговор да спечели в анкетата ни, които не са съвсем безпочвени. Може би наистина е време да се замислим кой е виновен за всичките ни несгоди в родната ни история, а иначе директно казано - ние сме си виновни.

На второ място уважаемите читатели поставиха могъщите САЩ, които умеят да влагат милиарди долари в подкрепа на чужди страни, наивно, без да се грижат за своят собствена вътрешност, която е пред прогресивен разпад.

Бронзът отиде при обичната ни съседка Македония, която никога не би признала своя истински произход освен след две-три люти ракии.

Четвъртото си поделят нашата братска Русия и нашите комшита от Турция, като и двете страни винаги са били така "добри и мили" да се месят във всички възможни сфери на българските вътрешни работи.

Петото последно, но не и по-важност, място също се дели на два избора - за другата обична съседка Сърбия, която никога и по-никакъв начин не би ни забила нож в гърба при първа възможност и за ЕС, които винаги ни мислят доброто, чисти са като момина сълза и са ужасно загрижени за българското благоденствие.

Нито един гласувал няма за Гърция. Ревностната пазителка на християнските ценности и духовност, която наскоро легализира хомосексуалните бракове абсолютно няма никакви грехове към българите според читателите ни щом е останала извън класацията.

Като се замислим, след месец започва летният сезон и не е нужно баш сега да се караме с южните съседи, че може да не ни пуснат на тяхното море, което в последните пет години действа като антидепресант на иначе отчаяния от живота българин, който, както разбрахме от проучването ни, сам си е виновен и сам на себе си е враг.

Снимка: Кадър от филма Капитан Петко Войвода (1981г.)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион