Стойчев-Казийски

Свързани новини

23.10.2023 10:20

Академия Стойчев - Казийски ще си сътрудничи с клубове от Италия и Австрия

Видян 1485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Волейболната академия Стойчев - Казийски (ВАСК) подписа договор за сътрудничество с италианския Рана (Верона) и австрийския ТСВ (Хартберг). Трите клуба организират съвместен проект, благодарение на който най-талантливите състезатели от българската школа ще могат да продължат пътя си в Италия и Австрия. Трите клуба ще организират съвместни тренировъчни лагери, турнири, като ще има и обмен на треньори. Академията беше основана от Радостин Стойчев и Матей Казийски през 2015 г., а в последните два сезона клубът има и мъжки отбор, който е изграден изцяло от състезатели от школата.

"Отваря се нова страница в историята на академията ни и сега вече можем да дадем на децата много повече - най-вече възможността да играят и тренират на най-високо ниво. Тези от тях, които са вложили много труд, енергия и страст, ще получат заслужена награда за усилията си и ще продължат своето развитие във волейбола", заяви Стойчев, който от 2019 г. е треньор на Верона. През миналия сезон тимът завърши на пето място в редовния сезон на италианската лига. ТСВ (Хартберг) пък беше втори в редовния сезон в Австрия.

"Убеден съм, че това е огромна възможност и нейният потенциал ще бъде използван изцяло. Тя ще създаде нови перспективи за талантливи волейболисти от три държави и ще бъде от голяма полза за спорта", сподели координаторът на проекта Готфрид Рат-Зоберниг, който е бивш директор на Австрийската волейболна федерация.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец