България ще подаде кандидатура за домакинство на европейското първенство по волейбол за мъже през 2026 г. Решението е взето от Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ).

Свързани новини

30.01.2024 14:25

България иска домакинството на Евро 2026 по волейбол за мъже

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще подаде кандидатура за домакинство на европейското първенство по волейбол за мъже през 2026 г. Решението е взето от Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ).

От централата посочват, че първенството ще е от изключително значение, тъй като за първи път в историята петте континентални шампиони ще получат директна квота за олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

България беше домакин на европейското първенство за мъже през 2015 г. заедно с Италия, както и на шампионата през 2023, заедно с Италия, Северна Македония и Израел. Миналата година Варна прие мачовете от една от групите, както и четири от осминафиналите и два четвъртфинала. България беше домакин и на световното първенство по волейбол за мъже през 2018 заедно с Италия.

През 2021 г. БФВ спечели домакинство и на на европейското първенство по волейбол за жени заедно с Хърватия, Румъния и Сърбия.

"Досега винаги сме имали политическа и държавна подкрепа за развитието на прекрасния ни спорт. Надявам се, че и сега ще е така", заяви президентът на волейболната федерация Любомир Ганев относно кандидатурата за 2026.

Управителният съвет на БФВ свика редовно общо събрание, което ще се проведе на 26 март. На него ще бъде приет отчетът за дейността през 2023 и бюджетът за 2024 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.