Александър Везенков счита преминаването си в Националната баскетболна асоциация (НБА) за правилно решение въпреки по-малкото игрово време, което получи в "Сакраменто Кингс".

Свързани новини

23.04.2024 10:40

Беше странна година, но взех правилното решение: Везенков за първия си сезон в НБА

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Александър Везенков счита преминаването си в Националната баскетболна асоциация (НБА) за правилно решение въпреки по-малкото игрово време, което получи в "Сакраменто Кингс". Това каза българският баскетболист на пресконференция след края на сезона.

Неговия отбор "Сакраменто Кингс" отпадна на крачка преди плейофите, губейки в плей-ин турнира.

Везенков премина в НБА през миналото лято, след като стана най-полезен играч (MVP) в Евролигата, игра финал в турнира и спечели дубъл в Гърция с "Олимпиакос". Той е вторият българин в най-силното баскетболно първенство след Георги Глушков (сезон 1985-1986 с "Финикс Сънс").

"Мога да кажа, че беше странен сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, а освен това получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо", каза Везенков пред репортери.

Той игра в 42 мача от общо 82 в редовния сезон, като средно има по 12.2 минути на мач. Везенков реализира общо 225 точки, или по 5.4 на двубой.

"НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно - темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри", коментира още българинът.

Везенков има договор със "Сакраменто" за още един сезон плюс опция за трета година, която може да бъде активирана.

"Няма съмнение, че взех правилното решение да играя в НБА. Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш - това е НБА."

Везенков добавя, че му е било трудно да покаже най-доброто от себе си с ограничено време на терена.

"Това, което искам да получавам като време за игра, и това, което ми се дава, са различни неща. Ако ме питате за ролята, които имах през сезона - много ми беше трудно. Един мач играеш добре, друг не. Разполагаш с 10 минути или 5, а може и по-малко, а трябва да покажеш най-доброто, на което си способен. Аз съм позитивен човек и гледам да съм такъв през цялото време, за да помагам на моите съотборници. Мисля, че през този сезон изпълних на 100% това, което се искаше от мен."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак