Свързани новини

29.11.2017 16:25

Без доказателства отказват Русия от Зимните олимпийски игри

Видян 1938 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният олимпийски комитет продължава с атаката си към руския спорт. Очаква се на предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан да бъдат допуснати от МОК само тези руски спортисти, за които няма подозрения, каквито има срещу други. Това без съмнение е подсещане към Русия сама да се откаже от участие на най-големия зимен форум, което пък е свързано с изборите в страната дни след игрите.


МОК заяви, че ще вземе окончателно решение за участието на Русия в Пьончан в началото на декември. Въпреки това висопоставени източници споделиха, че дори да бъде допусната до участие, то само неупотребявали по съмнение допинг спортисти ще могат да се състезават на най-големия зимен форум. Това становище на олимпийския комитет е меко казано скандално, при положение, че най-реномираната лаборатория в света- Берлингер заключи, че нито един от руските спортисти, чиито медали бяха отнети неотдавна няма доказано нарушение и наличие на допинг.


От швейцарската лаборатория добавиха още, че няма нарушения на пробата на златния медалист от Сочи в ски-бягането Александър Легков. Той бе наказан доживот от МОК, без да има доказателства за допинг. Още по-фрапиращото е че дори не бяха съобщени кои точно антидопингови правила са нарушени от Легков.


Най-облагодетелстван от наказанието на Легков се оказа неговият голям конкурент Мартин Сундби. Норвежецът, който е доказано допингиран през годините получи бронзовия медал от игрите в Сочи.  През декември 2014 и януари 2015 година Сундби даде две положителни допинг проби за веществото салбутамол, което се използва за лечение на астма. Той е получил разрешение за използване на популярните терапевтични изключения, когато спортистите използват забранени вещества с медицински цели. Въпреки, че е получил позволение легално да използва допинг в изследванията на Сундби са пет пъти над нормата, дори при завишените разрешени показатели. Независимо от това допингираният норвежец бе наказан само за 2 месеца  и то юли и август.


Като „най-забавен” може да бъде определен случая на наказан руски спортист,  двоен олимпийски шампион в бобслея, заради повишено съдържание на ... сол. Поне на този етап УАДА  не е включила солта в листа със забранени за употреба вещества. Въпреки това МОК го наказа, само защото е от Русия.


Още по-скандален е фактът, че МОК не е получил официално показанията на държания в САЩ информатор на УАДА Григори Родченков, които използва като основание за подозрения и наказания. От олимпийския комитет са получили само някакво писмо от него. В това писмо Родченков, който е бивш шеф на руската антидопингова агенция твърди, че е давал на спортистите забранени стимуланти, които обаче към днешна дата никой не използва. Те са били актуални преди много време. Той дори споделя, че руските спортисти прикривали положителните си проби с алкохол. Този факт разбира се е невъзможен, защото никой не ходи на допинг тестове пиян, а също така при завишени показатели на алкохол в кръвта от УАДА веднага започват разследване.


Любопитен е фактът,  че международните федерации по бобслей и ски-бягане допускат до участие в състезанията под тяхна егида абсолютно всички руски спортисти,  тъй като те нямат никаква доказана вина. Това ярко контрастира с целенасочената политика на Международния олимпийски комитет, откъдето по всякакъв начин се опитват да ударят руския спорт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво