Свързани новини

09.09.2011 13:14

Хокей: 24 клуба дават свои играчи за нов тим на Локомотив

Видян 2268 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жестоката трагедия с руския хокеен тим Локомотив Ярославъл, чиито състезатели загинаха в самолетна катастрофа, е напът да сътвори уникално обединение в света на спорта, предава днес.бг.


Вячеслав Фетисов, президент на Континенталната хокейна лига, в която участват 20 хокейни отбора от Русия и по един от Беларус, Латвия, Казахстан и Словакия, заяви днес, че доста хокеисти са изразили желанието си да сформират отбор, изграждайки  изцяло нов тим в Локомотив Ярослав.


В сряда целият отбор на Локомотив загина в самолетна катастрофа, като сред жертвите има световни и олимпийски шампиони, национали на Чехия, Германия, Швеция и Русия, както отказалият се преди 4 месеца от националния тим на Словакия легендарен бивш играч от НХЛ Павол Демитра.


Фетисов призна, че всичките 24 клуба от най-силното клубно първенство по хокей в Европа са се съгласили да отделят свои играчи, които да изградят новия отбор на Локомотив.


"Това решение на клубовете говори за солидарността между играчите и за традициите на хокея", призна Фетисов.


Според последни информации в самолета са били 45 души, като 37 от тях пасажери и осемчленен екипаж.


Само хокеистът Александър Галимов и членът на екипажа Александър Сизов са живи, но са в изключително тежко състояние, с близо 80% изгаряния.


Звездата на Ню Йорк Рейнджърс Артьом Анисимов, който бе част от Локомотив до 2007 година, остана потресен от трагедията. Негов приятел от детските години е бившият играч в НХЛ Александър Васюнов, който също е сред жертвите.


"Познавах почти всички момчета от отбора на Локомотив, с някои от тях сме ходили заедно на училище. Когато разбрах за случилото се, не можех да повярвам. Това е трагедия, чувствам се ужасно", заяви Анисимов.


Мариан Габорик, също играч на Рейнджърс, бе близък с голямата звезда на Словакия Павол Демитра, нанизал над 300 шайби в НХЛ, считан за един от най-успешните удари на драфта в историята на първенството на Северна Америка.


"Демо, ти винаги ще бъдеш в моето сърце. Ти беше един от моите най-добри приятели на леда и извън него. Ще ни липсваш на всички", написа в социалната мрежа Габорик.


Александър Карповтсев помага на Ню Йорк Рейнджърс да спечели бленуваната купа Стенли през 1994 година. Карел Рачунек играе за американския тим 2 години, а Ян Марек става част от тима при драфта. И тримата са сред загиналите край Ярославъл.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Някакъв имагинерен страх за близките Ви

Някакъв имагинерен страх за близките Ви ще Ви налегне