Яник Синер поднесе голямата изненада в Australian Open през тази година, отстранявайки десеткратния шампион и претендент №1 за титлата Новак Джокович.

Свързани новини

26.01.2024 10:01

Яник Синер сложи край на доминацията на Джокович на Australian Open

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Яник Синер поднесе голямата изненада в Australian Open през тази година, отстранявайки десеткратния шампион и претендент №1 за титлата Новак Джокович. С перфектна игра италианецът победи сърбина в полуфинален двубой - 6:1, 6:2, 6:7 (6), 6:3.

Срещата на централния корт Род Лейвър Арена продължи три часа и 22 минути.

Победата праща 22-годишния Синер на неговия първи финал в Големия шлем. През 2023 г. италианецът беше спрян именно на крачка преди финала в Уимбълдън, точно от Джокович.

В двубоя Синер държеше много високо ниво и показа отлична устойчивост. Той направи само една двойна грешка, дошла във финалния гейм, а освен това не даде нито точка за пробив на Джокович. За сметка на това Джокович беше пробит пет пъти в хода на двубоя и направи 54 непредизвикани грешки.

Световният №1 нямаше загуба в Мелбърн от 2018 г., като спечели последните четири турнира от Australian Open, в които игра (през 2022 г. сърбинът не беше допуснат в Австралия). Предишното поражение на сърбина беше преди точно 2195 дни.

Джокович и Синер се срещнаха за седми път, а италианецът постигна трета победа. След първите им три срещи, в които Синер губи три пъти поред, сега италианецът има три победи в четири мача.

Първите два сета, в които Джокович взе само три гейма, се оказаха най-тежко загубените в кариерата на сърбина в Големия шлем. До този момент Джокович беше спечелил четири гейма на откриващите два сета на двубой през 2006 г., в който в последствие губи в три части.

Съперник във финала в неделя на Синер ще бъде победителят от втория полуфинал, в който се срещат Даниил Медведев и Александър Зверев.

"Двубоят беше много тежък. Усещах, че в първите два сета Новак не се чувства много добре, затова натисках още и още. След това обаче стана много тежко. Атмосферата беше страхотна, наслаждавах се на този мач. Нямах търпение за тази среща, защото може да научиш много от такива двубои. Миналата година загубих от Новак на полуфинал на Уимбълдън, но научих много", каза Синер след срещата.

По повод добрите си резултати срещу Джокович Синер каза: "Не знам какво прави играта ми толкова неудобна за него. Мисля, че имаме сходен стил, той сервира страхотно, така че просто опитвам да стоя в разиграванията, да натискам. Всеки мач е различен".

Италианецът обеща, че ще даде най-доброто от себе си в предстоящия финал. "Ще гледам втория полуфинал, защото аз обичам тази игра, аз съм голям фен. Сега съм спокоен. Саша играе страхотно, Даниил също, така че съм убеден, че ще е интересен мач".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей