Свързани новини

08.05.2011 15:06

Кобрата прави янки на кайма

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

12 победи от 12 мача в тежка категория на професионалния ринг постигна най-добрият български боксьор Кубрат Пулев. 

Късно онази вечер европейският шампион от Ливърпул 2008 направи на пихтия американеца Дерик Роси на гала-вечер в датската столица Копенхаген. Мачът трябваше да бъде осемрундов, но Кобрата, който на 4 май стана на 30, направо препарира съперника си със серия от убийствени удари и реферът прекрати боя в петия рунд. 

Така танкът от София се превърна в истински кошмар за най-великата боксова школа. Преди клетия Роси пердах от Кобрата ядоха още 3-има янки. Нашият първо претрепа Зак Пейдж (победа по точки), след това - Дани Батчелдер (технически нокаут), а успехът му над  Доминик Гуин-Бедствието от Юга (победа по точки) е считан за един от най-сериозните в кариерата му до момента. 

По първоначални планове в Копенхаген съперник на Пулев трябваше да бъде бившият претендент за световната титла - Рей Остин, също американец. До срещата си с Кобрата Дерик Роси (30) имаше записани 25 победи от 28 мача.

„Съдията можеше още малко да го остави, за да го нокаутирам. Щеше да изкара най-много до следващия рунд. В началото не успях да намирам дистанцията, но постепенно нещата се получиха”, заяви Кобрата, който след новия си триумф вече има право да се боксира за титла.

Гвоздей на галата в Копенхаген бе битката между легендата Ивендър Холифийлд и представителя на домакините Бриан Нилсен. 48-годишният велик американец, който е единственият боксьор в историята, ставал 4 пъти световен шампион в тежка категория,  спечели също като Кобрата - с технически нокаут, но в 10-ия рунд от общо 12 и записа 44-а победа от  57 битки.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Дайте възможност на творческата си енергия

Дайте възможност на творческата си енергия да се