Кубрат пречупи Анджей Вавжик
01/02

Свързани новини

15.12.2023 09:22

Кобрата пречупи Анджей Вавжик, Тервел Пулев спечели първия си мач в тежка категория

Видян 3686 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кубрат Пулев започна по убедителен начин третата си атака на световна титла по бокс в тежка категория. Българинът пречупи Анджей Вавжик в Коста Меса, Калифорния.

Полякът се озова два пъти на пода, но някак избута докрай всички 10 рунда. Съдиите обаче бяха единодушни и присъдиха победата на Кобрата.

Успехът е важна стъпка към завръщането на 42-годишния Пулев в топ 10 на ранглистата. Голямата му цел е отново да се превърне в претендент за поясите на някоя от четирите елитни организации. Дотук Кубрат се сражава два пъти за световни титли - срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Кобрата не се беше качвал на ринга след поражението си от Дерек Чисора през лятото на 2022 г. Той е с баланс 30-3, като 14 от победите му са с нокаут. Съперникът му Вавжик, който е на 36 години, допусна трето поражение на професионалния ринг. Полякът е с 34 победи.

По-рано на боксовата гала Тервел Пулев спечели първия си мач в тежка категория. Той се наложи със съдийско решение над американеца Дионардо Майнър.


40-годишният Тервел победи американеца Майнър по точки с пълно съдийско единодушие - 59:54, 60:53, 60:53.


В първите минути на боя 34-годишният Майнър бе доста активен. Играещият с обратен гард американец опитваше да търси всяка възможност за атака, но бързо се умори и Пулев веднага използва момента, за да поеме инициативата.


Предимството на българина, особено във втория и третия рунд, бе много сериозно, като в средата на третия той успя да прати съперника си и в първия нокдаун в мача. Майнър трудно стоеше на краката си и често навеждаше глава, за да парира атаките на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Лондон и да си даде време за почивка.



Последен опит да промени нещо Майнър направи в четвъртия рунд, но тази му активност не доведе до промяна в баланса на силите.


В последните два рунда от предвидените шест Тервел Пулев бе пълен господар на ринга и макар да не успя да нокаутира противника си, не остави никакво съмнение, че повече заслужава победата.


"Труден мач. Противникът беше много силен физически, хитър, дебнеше момента. Когато можеше да точкува, го правеше. Стараех се да нанасям чисти удари. Показах, че съм по-добрият боксьор. Очаквах той да бъде много агресивен в началото и това не ме изненада. Засега нямам готов вариант за следващ съперник, надявам се скоро да играя и в по-голям мач", каза Тервел Пулев пред камерата на bTV веднага след края на двубоя.


След победата Тервел Пулев има баланс от 18 победи (14 с нокаут) и само една загуба. Дионардо Майнър е с със седем победи, четири загуби и два равни мача.


Снимка: Lap.bg


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни