Свързани новини

12.03.2020 14:11

Коронавирусът донесе радост за Италия в ските

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Състезанията за Световната купа по ски алпийски дисциплини, които трябваше да се състоят в Оре (Швеция), са отменени заради коронавирус. Това означава, че италианката Федерика Бриньоне е новата носителка на Световната купа, след като сезонът завърши изненадващо и с две седмици по-рано от предвиденото в календара.

Стартовете в Оре бяха предпоследни в календара, а последният в Кортина д'Ампецо (Италия) отдавна бе отменен заради коронавируса. При това положение 29-годишната Бриньоне е начело в класирането за Световната купа с 1378 точки, следвана от шампионката в предишните три години Микаела Шифрин (САЩ), която има 1225. Петра Влъхова (Словакия) е на 3-о място в генералното, но пък печели малкия глобус в слалома. Бриньоне взима купата в гигантския слалом. Тя става и първата италианска, която печели Големия кристален глобус. Американката Шифрин се надяваше да се върне на пистата, след като се прибра у дома заради смъртта на баща си. В Оре дамите трябваше да карат в три дисциплини: паралелен слалом, слалом и гигантски слалом.

„Заради процедурите, които бяха направени на място, проверките на норвежкия и шведския медицински екипи, решението е да не се провеждат състезанията“, се казва в изявление на федерацията ФИС, цитирано от БНР.


 


Снимка: Getty Images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни