Убедителният лидер за Големия кристален глобус Марко Одермат се изказа много ласкаво за българската звезда в алпийските ски Алберт Попов.

Свързани новини

09.02.2024 15:55

С Алберт се познаваме от много време, той е отличен скиор: Одермат

Видян 2203 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убедителният лидер за Големия кристален глобус Марко Одермат се изказа много ласкаво за българската звезда в алпийските ски Алберт Попов. Швейцарецът вече пристигна в Банско, където през уикенда ще се проведат гигантски слалом и слалом от календара за Световната купа.

“С Алберт се познаваме от много години, защото сме на една и съща възраст. Познаваме се още откакто се конкурирахме на състезанията за деца в Тополино, Италия. Тогава той беше много по-бърз от мен, но сега аз се състезавам в друга дисциплина, а той на слалом и просто не се виждаме толкова често. Но за мен той е много добър скиор”, заяви Одермат пред камерата на Sportal.bg.

Швейцарецът каза още, че се чувства много добре след едноседмичната почивка у дома и е готов за втората половина от сезона.

“Чувствам се в отлична форма. За пръв път този сезон бях цяла седмица у дома и да се надяваме, че съм успял да презаредя батериите и съм готов за втората половина от сезона”, добави водачът в генералното класиране, който има над 700 точки преднина пред втория Сиприен Саразен.

Марко Одермат е очарован от организацията в Банко и заяви, че това е специално място за него.

“Това е специално място, не сме свикнали да караме ски толкова често тук. Това ще бъде третото ми участие в Банско. Харесвам склона, върхът е прекрасен, а и снежните условия бяха чудесни през миналата година. Затова просто нямам търпение за състезанието”, каза още той.

Швейцарецът говори и за климатичните промени през последните години и до каква степен топлото време пречи на състезанията.

“Това е положението, със сигурност предпочитаме по-студени температури за ски състезанията или като цяло за каране на ски. Предпочитаме пистите да са бели, върховете да са бели, но просто това е положението и за нас като атлети е ясно, че има различни условия и трябва да се пригодим”, завърши Одермат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби