Симон Байлс (в средата) позира с Шайлис Джоунс (вляво) и Лиан Уонг на подиума, след като трите спечелиха медал на първенството на САЩ по гимнастика в неделя.

Свързани новини

28.08.2023 11:42

Симон Байлс спечели рекордна осма национална титла в многобоя на шампионата на САЩ по гимнастика

Видян 3572 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жената, която повечето хора смятат за най-великата гимнастичка на всички времена, продължава да допълва невероятното си наследство.

Симон Байлс спечели рекордна осма национална титла в многобоя със силно представяне в неделя на шампионата по гимнастика на САЩ в Сан Хосе, Калифорния.

26-годишната Байлс стана и най-възрастната жена, печелила някога шампионата, когато завърши с 3,9 точки пред Шайлис Джоунс, сребърната медалистка в многобоя от първенствата на САЩ и света през 2022 г.

Осмата титла за Байлс счупи рекорда, който тя споделя с Алфред Йохим, спечелил седмия си златен медал в многобоя преди 90 години през 1933 г.

"Мисля, че усещането е наистина специално", каза тя пред NBC, която излъчваше първенството. "Правя го от толкова дълго време, че имам чувството, че не мисля за числа, а за представянето си. И мисля, че като цяло постигнах осем от осем (съчетания). ... Предполагам, че това е щастливо число тази година."


Дори и след дълго отсъствие от големи състезания, Байлс показа увереност в изпълненията си и четирикратната олимпийска шампионка доминираше на терена в петък и неделя. Тя затвори короната в многобоя с 15.400 точки в спиращото дъха упражнение на пода.


На излизане от залата, под бурните аплодисменти на публиката, съотборниците и треньорите ѝ чакаха да я прегърнат.

Когато нейната съотборничка Джордан Чайлс излезе на паркета, за да изпълни своето съчетание, Чайлс размаха ръце към тълпата, за да продължи да аплодира Байлс заслужено.

"Това е наистина невероятно. Всички тук вярват в мен", каза тя, визирайки съотборниците си, треньорите, семейството и публиката. "Така че просто трябва да започна да вярвам в себе си малко повече, но се чувствам невероятно и обичам феновете, обичам публиката. Беше наистина специално."


Байлс не пожела да каже дали ще се състезава на Олимпийските игри през следващата година.

"Обичам да запазвам личните си цели, за да знам към какво се стремя", каза тя пред NBC. "Опитвам се тази година да се движа по малко по-различен начин, отколкото в миналото. Мисля, че засега това работи, така че ще го запазя малко в тайна".

Байлс продължава завръщането си към състезателната гимнастика след двегодишно прекъсване след Олимпийските игри в Токио през 2021 г., когато се оттегли от няколко състезания, страдайки от така наречените "twisties" - психически блок, който кара гимнастичката да губи представа за позициите си във въздуха.


Байлс се завърна в игра по-рано този месец, като спечели триумфално на състезанието Core Hydration Classic.

Байлс е най-награждаваният гимнастик в историята на САЩ, спечелил 32 медала от олимпийски игри и световни първенства.

С победата Байлс си спечели място на световното първенство, което ще започне на 30 септември в Антверпен, Белгия.


 Източник: CNN



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец