Най-големите легенди от различни поколения се обединяват заедно, за да отбележат юбилея на един от най-успешните спортове у нас.

Свързани новини

31.12.2022 08:12

Спектакъл 70 години художествена гимнастика в България по БНТ

Видян 31312 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 31 декември от 14:30 ч. БНТ 1 излъчва специалното събитие „70 години художествена гимнастика в България“, а от 18:30 ч. в ефира на БНТ 3. Най-големите легенди от различни поколения се обединяват заедно, за да отбележат юбилея на един от най-успешните спортове у нас.


Клубове по художествена гимнастика от цялата страна пресъздават историята на този грациозен спорт от времената на първата национална шампионка Цветана Атанасова, през епохите на Мария Гигова, Нешка Робева, Илиана Раева до успехите на Диамантените момичета - олимпийски шампиони от Токио и новите Златни момичета, които застанаха на върха пред родна публика. Така например пет от пловдивските клубове показват пътя на едно дете в художествената гимнастика, софийските  демонстрират някои от най-големите постижения на родните гимнастички, както и бъдещето на художествената гимнастика. Талантливите гимнастички от Добрич разказват повече за гимнастрадите - две години преди Бургас да стане домакин на подобно значимо събитие. Историята на художествената гимнастика у нас се разказва от неповторимата Вера Маринова, а част от кардите са от филма „Златният път на нежността” (реж. Йоанна Капанова), който БНТ подготви по-рано през годината.


Водещите на спектакъла Георги Чобанов и капитана на националния отбор, завоювал златните олимпийски медали в Токио Симона Дянкова отдават дължимото на всички български легенди в художествената гимнастика, а трио Тенорите и Яна Калайджиева допълват красивото събитие с впечатляващи музикални изпълнения. Специално участие в мащабния спектакъл имат и националните отбори девойки-ансамбъл, девойки-индивидуално, жени-индивидуално. Сред впечатляващите моменти на събитието са изпълненията на Стилияна Николова и Боряна Калейн. Най-емоционалният момент е изненадата от Диамантените момичета, които подаряват реплика на златния олимпийски медал на председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, както и изненада от ансамбъла от Рио 2016-а, които подаряват звезда на нейно име.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци