Десетте най-мощни автомобила, които се произвеждат в момента

Свързани новини

09.09.2023 08:00

10-те най-мощни коли днес

Видян 21193 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неотдавна само най-екзотичните суперавтомобили разполагаха с мощност над 500 к.с., но днес можете да получите повече от два пъти повече в семейните кросоувъри и седани.

Да, сцената на представянето се е променила много, като високите конски сили са демократизирани благодарение на последните скокове в технологиите за електромобили, но също така и на технологиите за гуми и системите за контрол на сцеплението и стабилността, които ни позволяват да използваме в по-голяма степен наличната мощност.

За да ви помогнем да се ориентирате в обстановката, съставихме списък, класиращ десетте най-мощни автомобила, които се произвеждат в момента.

Bugatti Chiron Super Sport

1) Bugatti Chiron Super Sport: Вероятно не е изненада, че Bugatti е начело на този списък. Френският производител на хиперавтомобили поставя рекорди по производителност, откакто Veyron отпадна през 2005 г., а тенденцията вероятно ще продължи и в бъдеще, след като Bugatti се обедини с технологичната компания за електрически автомобили Rimac. Най-мощното Bugatti, което се произвежда в момента, е Chiron Super Sport. Четирицилиндровият 8,0-литров W-16 с турбокомпресор на автомобила изпуска 1578 к.с., или достатъчно, за да може неограничената версия 300+ да развие максимална скорост от над 482.8 км/ч.



2) Hennessey Venom F5: За всеки, който следи хиперавтомобилната сцена, не е истински шок, че автомобил с емблемата на Hennessey се намира близо до върха на този списък. Базираният в Тексас тунер създаде отделен бизнес, наречен Hennessey Special Vehicles, и първият продукт, който се появи, е хиперавтомобилът Venom F5. С бензин за помпи (91 октана) Venom F5 развива 1542 к.с., макар че с E85 мощността му нараства до 1817 к.с., което би го превърнало в най-мощния автомобил в производство днес, макар че горивото не е достъпно навсякъде, поради което Bugatti все още е начело на списъка. Въпреки това, ако или когато Venom F5 се опита да развие максимална скорост, той може да постави нов рекорд за скорост на сериен автомобил.



3) Koenigsegg Regera: Regera е с нас от 2015 г., но дори и днес ще ви е трудно да намерите автомобил, който може да надмине нейните характеристики. Това се дължи най-вече на сложното му задвижване, което съчетава двигател с вътрешно горене, в случая 5,0-литров V-8 с два турбокомпресора, с тримоторна електрическа задвижваща система, която Koenigsegg нарича Direct Drive. Комбинираната мощност е невероятните 1500 к.с. Koenigsegg трябва да е близо до създаването на всичките 80 екземпляра от автомобила, след което компанията ще започне производството на моделите Jesko с 1280 к.с. и Gemera с 1700 к.с.



 4) SSC Tuatara: SSC най-накрая започна доставките на своята Tuatara миналата година след повече от десетилетие на разработка. Полученият автомобил е в състояние да генерира 1350 к.с. на 91 октана от 5,9-литров V-8 двигател с двойно турбопълнене. При Е85 мощността се повишава до 1750 к.с., което би го превърнало във втория най-мощен сериен автомобил, отстъпвайки единствено на Hennessey Venom F5. От момента на пускането на Tuatara на пазара около нея се водят спорове, тъй като през 2020 г. SSC твърди, че е достигнала 532.6 км/ч, но по-късно заяви, че това е невярно.


По-рано тази година компанията донякъде изкупи вината си, когато изкара Tuatara до скорост от 282,9 мили в час, което официално е рекорд за скорост на сушата за серийни автомобили, тъй като бяха направени необходимите два пробега, по един в противоположни посоки. Това не беше така по време на пробега на Bugatti до 489.2 с Chiron Super Sport 300+ през 2019 г.



5) Zenvo TSR-S: TSR-S вероятно е автомобил, за който не сте чували преди, а дори и да сте чували, вероятно никога не сте виждали такъв. Това е така, защото датският производител на хиперавтомобили, който е Zenvo, произвежда само около пет автомобила годишно, а най-мощният му автомобил, който може да се използва на улицата, е TSR-S. Той генерира максимална мощност от 1177 к.с. от поръчков 5,8-литров V-8 двигател с плоска плоскост и двойно пълнене. Освен с безумната си мощност TSR-S се отличава и със задното си крило, което се върти като люлка.


Според Zenvo крилото е в състояние да генерира вътрешна сила заедно с конвенционалната притискаща сила, увеличавайки сцеплението на вътрешната гума по време на остри завои.



6) Aston Martin Valkyrie: Ако търсите най-близкото до шофирането на автомобил от Формула 1 изживяване, хиперавтомобилът Valkyrie на Aston Martin може да бъде правилният избор. Той е проектиран от Ейдриън Нюи, талантливият аеродинамик на Red Bull Racing, отговорен за многобройните шампионски състезателни автомобили от Формула 1 (включително печелившия RB16B от 2021 г.), и разполага с разработен от Cosworth V-12, който крещи до 11 000 об/мин.


Двигателят с атмосферно пълнене е съчетан с хибридна система в стил KERS, за да осигури максимална мощност от 1139 к.с.



7) Изпълнение на Lucid Air Dream Edition: Lucid е изненада в този списък, защото не е хиперкар, а по-скоро луксозен седан. Той показва впечатляващата производителност, която могат да осигурят електрическите двигатели, тъй като мощността на автомобила е 1111 к.с.


Мощността се генерира от двумоторна трансмисия, която черпи енергия от 113-киловатчасова батерия. И въпреки че това е флагманът в представянето на семейството на Air, автомобилът все още успява да измине 758 км пробег по EPA. Разбира се, тази цифра е постигната при шофиране с разрешена за улицата скорост.



8) McLaren Speedtail: В момента флагманът на McLaren е Speedtail - автомобил, който McLaren с удоволствие нарича духовен наследник на F1, тъй като подобно на оригиналния дизайн на Гордън Мъри новият Speedtail е по-скоро туристически, отколкото пистов автомобил.


Той дори е с три седалки, като шофьорът седи в центъра, точно както при F1, а броят на произведените 106 автомобила Speedtail съответства на броя на произведените F1, ако се включат както пътните, така и състезателните версии на по-стария автомобил. За съжаление тук няма V-12. Вместо това McLaren разчита на същия 4,0-литров V-8 с два турбокомпресора, който се среща в множество модели, макар че тук двигателят е съчетан с електромотор за комбинирана мощност от 1055 к.с.



9) Tesla Model S Plaid и Model X Plaid: Tesla шокира света, когато представи карираните версии на своите Model S и Model X по-рано тази година. С 1020 к.с., генерирани от тримоторна задвижваща система, автомобилите са сред най-бързите в света. Всъщност Model S Plaid постави рекорди за серийни автомобили за ускорение от 0 до 60 мили в час и на четвърт миля, като официалните времена са съответно 1,99 секунди и 9,23 секунди. Model S Plaid държи и рекорда за електрически автомобили на пистата Нюрбургринг с време 7:35.579.



10) GMC Hummer EV Edition 1: Ако търсите най-достъпното превозно средство в списъка, тогава не търсете повече от Hummer EV на GMC, който във версия Edition 1 предлага 1000 к.с. за 112 595 USD. Тази цена става още по-ниска, ако сте готови да изчакате една година, тъй като GMC планира да добави степен Hummer EV 3X със същия тримоторния силов агрегат като Edition 1 през есента на 2022 г. Цената му ще започва от 99 995 долара. Освен задвижващия агрегат има 35-инчови офроуд гуми, пневматично окачване, управление на задните колела и приблизителен пробег от 529.4 км. Работи се и по SUV каросерия, макар че не е ясно дали този модел също ще се предлага с пълните 1000 к.с.


Това е странен свят, а и времева линия, в която едно Ferrari не е попаднало в списъка на най-мощните произвеждани автомобили. Сегашният върхов модел в гамата на конюшнята на "бодливия кон", SF90 Stradale, е плъгин хибрид с електрифицирана система за задвижване на всички колела и обща мощност от 986 к.с., което означава, че той просто е пропуснат.


Трябва също да споменем, че новата ера на електрическите хиперавтомобили, които могат да се похвалят с мощност, близка до 2000 к.с., почти настъпва. Три от тях вече бяха разкрити под формата на Lotus Evija с 1973 к.с., Rimac Nevera с 1914 к.с. и Pininfarina Battista с 1877 к.с., като производството на тези модели се очаква да започне през 2022 г.


Източник: motorauthority.com






 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей