Свързани новини

25.05.2020 14:05

Лазерната клавиатура е най-чиста

Видян 1644 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клавиатурите на нашите джаджи - компютри, таблети, смартфони , са едни от най-подценяваните като възможност за заразява повърхности, до които се докосваме. Често това се дължи на факта, че попаднали в нова среда - все едно дома или офиса, понякога толкова бързаме да седнем и да запишем нещо, че забравяме преди това да си измием ръцете. Какъв лайфхак предлагаме? Елементарен, но непознат в България, или хайде - на практика неизползван, освен вероятно от маниаци. По простата причина, че не пишем на латиница. Поне по идея. Младите хора използват предимно така наречената шльокавица. Даже Под игото излезе на нея.


Става въпрос за виртуалните лазерни клавиатури. Технологията е измислена още пред 1992 г., но все още не е придобила масовост по света и у нас. Става въпрос за излъчвана от устройство холограма на клавиатура, която излиза изписана на зададената повърхност. Предаването на инфо най-често става чрез блутут. А излъчването може да се осъществява и посредством камера на устройството ви. 


Ако повърхността е работната ви маса или бюрото ви, или дори грижливо избърсаната преди това според всички последни изисквания маса в кафенето или ресторанта, където сте седнали, за да напишете бързи, но важни съобщения или особено съществен текст. Най-често тя има добавено инфрачервено лъчение, за да се отличава ясно на фона на повърхността, върху която се разполага. Но има и зелени на цвят виртуални лазерни клавиатури. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби