Opel Insignia

Свързани новини

03.11.2023 09:40

Наследникът на Opel Insignia, следващият Jeep Compass ще се произвежда в Италия

Видян 5796 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Модели от Lancia и DS също ще се произвеждат в завода в Мелфи

Stellantis помаха за сбогом на Insignia миналата година, когато производството на средния автомобил приключи във фабриката на Opel в Рюселсхайм. Планиран е заместител на съперника на VW Passat, но той няма да се произвежда в Германия, тъй като моделът от следващо поколение ще се сглобява в Италия. Automotive News Europe цитира синдикатите, според които новият модел ще се произвежда във фабриката в Мелфи, където Jeep Compass ще продължи да се произвежда в следващата си итерация.




Три допълнителни модела ще бъдат произведени в завода в Южна Италия, където Stellantis възнамерява да направи нов DS 9, близнак с гореспоменатия Opel/Vauxhall Insignia. Освен това ще има замяна на DS 7 заедно със сродния модел на Lancia. Що се отнася до текущата реколта от модели, Fiat 500X, Jeep Compass и Renegade ще се откажат между 2024 и 2025 г., според синдикатите.




Според същия доклад новите Insignia и DS 9 ще бъдат лифтбек с пет врати, докато DS 7 ще получи изцяло електрически заместител. Opel вече намекна посоката, в която иска да поеме с концепциите Manta-e и Experimental, предвещавайки изцяло електрическо бъдеще със свеж дизайнерски език. Очаквайте тези нови модели да се возят на специални EV платформи, върху които Stellantis работи от няколко години.




Щастливи сме да видим, че автомобилният конгломерат изпълнява обещанието си да подмлади Lancia, след като легендарната марка беше ограничена до един пазар – Италия – и един единствен модел – застаряващия Ypsilon. Изглежда, че Lancia е следващата, след като друга проблемна италианска марка, Alfa Romeo, най-накрая се възползва от парична инжекция от своята компания майка. DS, Fiat и Abarth също не са пренебрегнати, тъй като свежи продукти са на път и за трите.




Поддържането на всички тези марки живи е скъпо начинание, но Stellantis се стреми да разпредели разходите, като прави сродни автомобили, подобни на това, което VW Group прави със забележим успех от десетилетия. ANE съобщава, че тази нова вълна от модели от следващо поколение ще започне през 2024 г. и ще продължи до 2026 г. Заводът Melfi разполага с необходимия производствен капацитет, като се има предвид, че е произвел 393 000 автомобила през 2015 г. през най-добрата си година, но само 163 646 автомобила през 2021 г.



Източник: Motor1.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей