Lexus GX за 2024 г.

Свързани новини

13.06.2023 09:46

Вижте Lexus GX за 2024 г.

Видян 6242 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Средноразмерният SUV Lexus GX, който вече е фаворит сред любителите на офроуда и овърленда, влиза в 2024 г., изглеждайки като версията на Mercedes G-wagen на Lexus. Блокираният, квадратен нов външен вид подчертава здравата конструкция на каросерията върху рама, усъвършенстваната система за задвижване на четирите колела и корените на Land Cruiser, а новият GX550 през 2024 г. дори ще предлага специално ново офроуд ниво на оборудване, наречено Overtrail.

Изграден на същата платформа като по-големия Lexus LX, новият GX е значително по-голям от стария. Всъщност той е само с няколко сантиметра по-малък от LX в повечето размери и има еднакво междуосие, което ни кара да се чудим защо Lexus все още планира да предлага двата модела в САЩ.



Повечето версии на GX се предлагат стандартно с трети ред седалки, предлагащи шест или седем места, въпреки че Overtrail засега се предлага само като двуредова петместна версия. Задната врата със странично отваряне е изчезнала, като е заменена с конвенционална електрическа повдигаща се врата със стъклена част, която се отваря отделно. Третият ред се предлага с функция за електрическо сгъване.

Задвижването на четирите колела с нисък диапазон е стандартно за всички модели, както и централният блокиращ диференциал. Стандартното задвижване на GX550 е 3,4-литров V-6 двигател с два турбокомпресора и 10-степенна автоматична трансмисия. Това е същият двигател, който се среща в Toyota Tundra, Toyota Sequoia иLexus LX600, а в GX550 той произвежда 349 конски сили и 479 фунт-фута въртящ момент. Lexus твърди, че комбинираният разход на гориво е 17 mpg, което е лек скок в сравнение с 16 mpg комбиниран разход на стария GX460 с V-8. Lexus казва, че хибридът ще се появи по-късно, и ние очакваме тази конфигурация да има подобна конфигурация като iForce Max на Tundra и Sequoia, с малко повече конски сили благодарение на електромотора и леко подобрена икономия на гориво.

Окачването на GX е със същата конфигурация като на LX, с независимо предно окачване и твърд заден мост. Функцията Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS), която може да изключва предните и задните анти-рол барове, продължава да действа, но сега това се извършва по електронен път. Адаптивните амортисьори са стандартно оборудване. Подобренията за Overtrail включват заден блокиращ диференциал, 33-инчови гуми за всякакви терени с 18-инчови джанти и противоплъзгащи плочи.



 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Търсенето на баланс между работата и личния живот ще бъде ключът

Търсенето на баланс между работата и личния живот ще