Свързани новини

17.12.2019 09:32

Антонина Стоянова показа на Стоичков - България през стъклото на времето

Видян 3827 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Христо Стоичков бе почетен гост на изложбата „България през стъклото на времето“ в Музео ди Рома в италианската столица, та успя да разгледа експозицията на спокойствие, преди да нахлуят гостите, съобщава dromomania.bg.

Камата удовлетвори желанията на почитателите си за автографи и потъна в дълъг разговор с бившата първа дама Антонина Стоянова, която му разказа подробности за проекта на фондацията си – „Ценности“.

А той наистина заслужава интереса на италианските медии и ценители! Защото изложбата „България през стъклото на времето“ разказва история, която обхваща три века и няколко поколения от старозагорския род Близнакови.  През 19-и век Марко Близнаков е изпратен от княз Фердинанд да специализира пристанищно дело в Триест.

Там той среща любовта в лицето на състоятелната Петронила Венециани, която последва мъжа си в България, докато участва в създаването на Бургаското пристанище.

Завръщайки се в Триест, Марко става почетен консул на България в Италия и поръчва уникални стъклени плаки (дядото на диапозитива), с които да изнася сказки за красотите на родината си. Синът му Никола, наследява родолюбието, почетното консулство и плаките като семейно съкровище.

Дъщеря му Надежда Близнаков решава да подари реликвите на прародината си и избира фондацията на Антонина Стоянова – „Ценности“.

Самата Надежда Близнаков Де Микели Витури в момента е на 95, но бистрият й ум изумява с цитирането на дати, факти и няколко български думи в документалния филм „Съкровище в сърцето“ на Ирина Дилкова и Милена Кънева, който се прожектира в специално декориран със старинни килими и столове салон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.