Свързани новини

29.10.2009 16:37

Чистят изцяло пистите на Витоша

Видян 1872 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пистите на Витоща се почистват изцяло, за да не се наранят децата, възрастните и състезателите през новия сезон, научи 19'. Както е известно, по пилотен проект на "Витоша ски" АД, ДАМС, СГО и образователното министерство над 4000 ученици ще се учат безплатно да карат ски тази зима. Другите дейности са свързани с премахването на 19 опасни камъка до връх Малък. "Всичките ни дейности са съобразени със закона и плана за управление на природния парк и имаме нужните разрешителни", заяви шефът на дружеството. Преди месе благодарение на дирекцията на парка ентусиастите, които не търпят боклука, почистиха огромен периметър от планината.


 От друга страна стана ясно, че българските горски стопанства могат да получат сериозна финансова помощ, с която да се съхранят и възстановят горските екосистеми. Това стана възможно, след като зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов се срещна с швейцарска мисия. Тя е на посещение у нас по повод стартирането на „Програма за швейцарско–българско сътрудничество”. Общата сума е в размер на 76 млн. швейцарски франка. Парите ще могат да се влагат в изгражденето на подходяща инфраструктура, която да не застрашава околната среда.



Част от средствата отиват за инвентаризация на горите



Част от тези 76 млн. швейцарски франка трябва да отидат за Националата инвентаризация на горските екосистеми. От земеделското министерство запознаха гостите от алпийската страна с 19 идейни проекта, които в момента се подготвят за кандидатстване по Програмата. От швейцарска страна бе припомнен успешният опит, който двете страни имат при прилагането на съвместни програми в областта на лесовъдното стопанство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби