„Исках да изследвам мислите, чувствата и мотивацията на Коко Шанел, а най-добрият начин това да се случи е под формата на рома“, споделя авторката Джоя Дилиберто

Свързани новини

20.02.2023 15:22

Излизат непознати факти за живота на Коко Шанел

Видян 695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Излиза вълнуващ роман за най-малко познатия период от живота на френската модна икона Коко Шанел. Името й се е превърнало в синоним на стил и елегантност, но легендарната модна дизайнерка има и тъмна страна. Към края на Втората световна война в окупирания от немците Париж двама войници от Френската съпротива я отвеждат от апартамента ѝ в хотел „Риц“ и я подлагат на кръстосан разпит. Обвиненията в държавна измяна са породени от аферата ѝ с немския офицер Ханс Гюнтер фон Динклаге, но по-голямата част от този противоречив период от живота ѝ остава забулен в мистерия. До този момент. За разлика от десетки французойки, които са задържани и подложени на унижения, модистката е пусната на свобода.


Но какво в действителност се е случило по време на този разпит? И дали наистина си е сътрудничила с нацистите, за да спаси един от най-близките си хора? Изпълнен с любопитни исторически подробности и емоционални истини, „Коко в хотел „Риц“ е роман за избора, който една необикновена жена прави, когато залогът е твърде висок. И за последствията, които определят бъдещето и оставят отпечатък върху цялото ѝ наследство. „Исках да изследвам мислите, чувствата и мотивацията на Коко Шанел, а най-добрият начин това да се случи е под формата на рома“, споделя авторката Джоя Дилиберто. Тя е автор на седем книги – три исторически романа и четири биографии, сред които „Париж без край: истинската история на първата съпруга на Хемингуей“, биография на дизайнерката Даян фон Фюрстенберг и „Мадам X“ за живота на Виржини Готро. Преподава творческо писане в няколко американски университета. Преди това работи като журналист за престижни издания като „Ню Йорк Таймс“, „Уол Стрийт Джърнъл“, „Чикаго Трибюн“, „Лос Анджелис Таймс“ и „Венити Феър“. Живее със съпруга си в Кънектикът, двамата имат един син.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион