Свързани новини

29.09.2009 17:36

Малко Търново е сърцето на Странджа

Видян 1907 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делегация от областта Абруцо в Италия беше на посещение в Малко Търново миналия ден, за да започнат съвместни туристически програми. И двете места попадат сред отличените от Европа туристически дестинации, свързани със защитени територии. Разликата е, че след голямото земетресение по логиката “Всяко зло за добро” Абруцо стана хит номер едно за вътрешен туризъм на Ботуша. А Малко Търново тепърва ще привлича интерес.


Градът е сърцето на Странджа заедно с околните 12 мънички села. Това е едно от малкото кътчета на България, където са запазени автентични не само къщите, които не се заключват, но също и всякакви традиции – от кулинарните до фолклорните. В самото Малко Търново забележителни са двадесетте оригинални стари къщи, умело оформените извори на Големия и Малкия врис, интересен исторически музей и прекрасна православна църква и оригинален източнокатолически храм.


Най-популярна от красивите местности наоколо е Петрова нива, известна със събора на тракийците всяка година. Мишкова нива е любимо място за археолозите, могилен некропол е магнит за любителите на старините в местността Пропада, но не по-малък е и тракийското светилище в Каменска бърчина или скалното оброчище в Индипасха. Това далеч не е всичко, което можете да видите и да усетите в Малко Търново. Има например една малка кръчма край реката, недалеч от града, където просто ще забравите деня, часа и мястото...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни