Свързани новини

17.11.2021 09:56

Монодиетите буквално могат да убиват!

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това, което в наше време наричаме „диетата на френските манекенки” и представлява яденето само на сирене и вино, всъщност е нещо, което е познато от векове. И е довело до смъртта на такъв велик мозък, колосален философ и интелектуалец изобщо като самия Кант. На монодиетите и тяхната вредност сме посветили днешния ни лайфхак, който започваме с оригиналната лична история на легендарния учен.


Той не просто ядял единствено и само сирене, в неговия случай Чедър и нищо друго, като го прокарвал с червено вино. Но и приемал храната и напитката един път на ден – на обяд. И така години наред.


Монодиетата постепепенно увредила неговите органи. И с времето буквално станала причина за смъртта му, защото при умственото му напрежение той имал нужда и от достатъчно количество, каквото не приемал, и от богатство на храната, категорични са учените. Примерът е добър, за да покаже до какви поражения водят монодиетите. Нищо, че според преданията инат като Кант не искал до края да си признае грешката и последните му думи били: „Беше добре”, без да уточнява дали слова са обобщение за живота, за творчеството му, за сиренето или за виното на неговия последен обяд.


Каква според съвременните нутриционисти е голямата грешка на Кант – че не е добавил хляб към своето скромно меню, хем не е бил френска манекенка, за която поддържането на линията и златните мерки 90-60-90 е приоритет. Ако го беше направил, щеше да си даде още години живот.


Защото тайната на храненето е в неговото разнообразие. И то не само като даден вид храна или друг. А и в техния състав. Прекаляването с белтъчини – нещо, на което масово се бяха отдали милиони хора по света и у нас с основаната именно на тези вещества т.нар. Диета на Дюкан, е супер вредно за организма.


Иначе, от гледна точка на теглото, тези диети работят успешно като го редуцират наистина. Въпросът е струва ли си да бъдем по-болни, за да бъдем по-слаби. Приемът на сирене и на вино, каквото и да говорят за първото някои български радетели за гладуване, са полезни в нормална доза за организма – това е доказано, между другото – от френските учени, а ние сме писали лайфхак по темата. Но не могат да бъдат единственото нещо, което да слагаме в стомаха си. „Само дозата е отрова”, както често напомняме 2-хилядолетната римска мъдрост.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Свобода, пътешествие, приключения

Свобода, пътешествие, приключения, какво по-подходящо