Свързани новини

27.10.2020 12:12

Очите се плашат, ръцете действат: личният филм на Никита Михалков

Видян 3249 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      „Цял живот правя един и същ филм”, казва Никита Михалков, който измисля първия си сценарий като невръстно хлапе. Бил дебеличък и непопулярен сред останалите момчета, които го подигравали и го понабивали, та му се струвало, че така излага прочутия си и строг баща – автор на химна на СССР и на съвременна Русия Сергей. За да блесне, той разказал на учителката си, че не му е син, а е намерен като бебе след края на Войната през 1945 г. под развалини и е взет от известната фамилия. Тя, разбира се, повярвала на трогателния разказ, изпипан по всички правила на изкуството и изигран образцово от хлапето. Въпреки че ял як бой по този повод, Никита избрал създаването на причудливи истории със себе си в главната роля за начин на живот. Тези фантазии го спасявали - никак не обичал да свири на пиано, което го карали да прави родителите. Станало чудо: слава Богу, великият и световноизвестен виртуоз Рихтер скъсал две струни, докато музицирал на инструмента на момчето по време на купон на вилата, в която живеели с родителите му. Та така го отървал от мъката.

Но мелодията като знак на живота завинаги останала негово хоби. „Всичко, което чуваме е музика”, казва пред руския Първи канал Михалков.

Точно с песен се прочува и в първата си главна роля – още като съвсем млад, само на 18, в Аз крача из Москва, което е всъщност неговото пето филмово участие.

30 години по-късно ще изиграе ролята си за Оскар в режисирания от него филм Изпепелени от слънцето и ще вземе за това най-голямата награда в киното през 1994 г., която пък идва точно 20 г., след като е дебютирал в седмото изкуство като постановчик. Ще има приз и в Кан, даже Златния лъв – гранпри на най-стария световен фестивал във Венеция за лентата си 12.

Изобщо, всички важни събития в живота му са свързани с филми. Бракът му с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

На работното място днес може да се появят предизвикателства

На работното място днес може да се появят