05.11.2018 10:50

Кралев: Кандидатурата ни за Световното е съвсем реална

Видян 308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 г. е съвсем реална, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Тогава Мондиалът има вековен юбилей!
Ако не мечтаеш и не се стремиш към върха, няма как да го постигнеш. Преди две седмици имаше сондажи на ниво спортни министри и всички бяхме позитивно настроени към тази кандидатура. Разбира се, тя трябваше да бъде обсъдена на най-високо ниво и след като този въпрос се поставя от ръководителите на нашите държави, кандидатурата е напълно реална. Тепърва ще правим анализи какви точно са изискванията. Смятам обаче, че ако всяка държава осигури два или три стадиона, нещата са възможни. Тази кандидатура от една страна е възможност да си оправим футболната инфраструктура. Но е и политически знак, че Балканските държави ще работят заедно не само в областта на спорта, но и заедно ще отстояват общите си политически и икономически интереси. Това е много важно за народите на всички балкански страни. Съоръженията, които ще бъдат изградени, ще отговарят на всички стандарти на ФИФА за такова домакинство”, сподели още министърът на младежта и спорта.
Кралев говори и за футболното съдийство у нас.
„Факт е, че напоследък българското съдийство не е на много високо ниво. Неприятното е, че в публичното пространство се коментира, че има отсъждания в полза на един или друг отбор. И тези съмнения трябва да се разсеят, защото докато това не се случи, напрежението ще остане върху съдиите, отборите, БФС, дори журналистите. Смятам, че трябват нови разговори по темата, за да се успокоят нещата. Грешки се случват на световни, европейски първенства, в Шампионската лига. Може би трябва да сме малко по-толерантни и тези съмнения да се разсеят, а собствениците и ръководителите на клубове да бъдат малко по-внимателни към думите, които изричат пред журналистите”,каза спортният министър.
реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com