11.11.2019 10:21

БФС защити съдиите пред МВР министъра

Видян 645 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Футболният съюз защити съдиите от обвиненията в корупция, които предизвикаха разследване в последните седмици.


 


Председателят на Комисията на арбитрите Йордан Сталев бе временно отстранен и разпитан, като се разбра, че работата на реферите от известен период е следена със СРС и има подозрения срещу петима от тях, предава Dir.bg.


 


В петък временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов е провел работна среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов.


 


На разговорите са присъствали още главният секретар на МВР Ивайло Иванов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и временният председател на Съдийската комисия при Костадин Стоичков


 


Според сайта на БФС, основната тема на дискусията е била осигуряване на необходимото спокойствие и адекватни условия за работа на съдиите.


 


"Представителите на държавните органи отново изразиха подкрепата си към водената от БФС политика спрямо арбитрите и администрацията на футбола ни като цяло и преподчертаха готовността си да сътрудничат на съюза с цел нормално протичане на първенствата - пише в съобщението на интернет страницата на футболната централа.


 


- . От своя страна г-н Касабов увери събеседниците си, че Българският футболен съюз ще продължи да съдейства на изпълнителната власт при евентуални сигнали за нередности, като същевременно защити съдийската гилдия с категоричното становище, че репутацията на реферите у нас не би трябвало да бъде уронвана на базата на съмнения и недоказани хипотези."


 


Снимка: Lap.bg
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

Свързани новини

реклама
.