28.05.2018 12:19

Как Майкъл Джаксън се пребори с гравитацията

Видян 835 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Музикалните постижения на Майкъл Джаксън са легенда: първият артист, който спечели осем Грами за една нощ; първият, който продаде повече от един милион песни за една седмица.

Неговото въздействие чрез танца е също изключително мощно. Фенове по целия свят се опитват да имитират неговите завъртания, изтънчената му хватка и неговата лунна походка с различна степен на успех.

 Но има едно движение, което зашемети света: гравитационно-противоположният наклон, който дебютира в музиката му през 1988 г. със Smooth Criminal. В една сцена Джаксън и танцьорите се накланят под 45 градуса към земята с изправен гръбнак, без да паднат. Оказало се, че тайната се крие в специално разработени обувки и отличната мускулатура на изпълнителите.
Обувките са били с V-образен разрез в подметката, който е работил като "елемент на закачалка", вкарван в земята, за да позволи на танцьора да се завърти и да се наведе напред, обясняват проф. Манджул Трипати и неговите колеги от Института за медицинско образование и изследвания в Чандигарх, Индия, в изданието Journal of Neurosurgery: Spine.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com