15.08.2019 16:25

Янка Рупкина ще пее в София през септември

Видян 895 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Янка Рупкина ще пее на общобългарски събор в София. Той ще се проведе от 13 до 15 септември 2019 г., под мотото Хубава си, татковино - с България навеки!, съобщиха организаторите от арт и фолклорен център Нестия, цитирани от БТА.


Съборът се организира в рамките на националната кампания Да запалим и съхраним огъня български! и цели представяне на традициите, обичаите и ритуалите за запазване на българската идентичност в условията на световната глобализация, обясни Христо Станков от Нестия. Целта е да върнем българите от цял свят при корените им, да усетят и запазят българския дух и душевност, и да бъдат посланици български по целия свят, добави той.


Очакват се групи, състави, индивидуални изпълнители и туристи от цял свят, както българи, така и чужденци, изпълняващи български фолклор. Програмата включва концерти, исторически възстановки, срещи, екскурзии, конференция За българите, изложба на носии, реквизит, кулинарни демонстрации, алея на народните занаяти, фермерски базар, изложение-базар на български производители, бирфест, народни борби, огнено и нестинарско шоу, спортни демонстрации.


Присъствие са потвърдили над 10 фолклорни състава само от София, както и техни колеги от Пирот и Димитровград, допълни Станков.


Снимка: Getty imagesДобави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.