11.05.2018 11:25

Фондация Димитър Бербатов награди талантливи деца за 10-та поредна година

Видян 912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тържественото събитие събра деца от Клуб 2017 от цялата страна и техните родители.Те присъстваха на награждаването на най-добрите 27 от Клуба, 9 от които получиха статуетката на победителя. Носители на Голямата награда на фондацията за 2017 година станаха: Ивайло Василев от София (пиано), Веселина Илиева от Варна (балет), Емона Георгиева от София (танцово изкуство), Мина Недева от София (математика), Мартин Копчев от Габрово (математика и информатика), Радослав Димитров от Пловдив (информатика), Росица Денчева от Плевен (тенис на корт), Александра Тоткова от Пловдив (спортно катерене) и Мария Делчева от София (бадминтон). На стъпка от лауреатското звание останаха Вяра Пенчева от Габрово (изобразително изкуство), Ан-Мишел Ерон от Париж (пиано), Бетина Бонева от Варна (танцово изкуство), Виктор Владков от Казанлък (пиано), Виктория Илиева от Пловдив (танцово изкуство), Николай Димитров от Русе (пиано), Мария Касия Петрова от София (математика), Мартин Димитров от Варна (математика), Демира Недева от Пловдив (математика), Иван Тагарев от София (математика), Иван Ганев от София (състезателна математика), Чавдар Лалов от Плевен (проектна математика), Самуил Гигов от Казанлък (карате), Цветозара Миленкова от Кюстендил (художествена гимнастика), Александър Божилов от София (плуване), Калина Захариева от Благоевград (плуване), Кирил Киров от Пловдив (спортна стрелба) и Петър Божилов от София (Плуване). Всички наградени получиха своите отличия от Димитър Бербатов лично.


В концерта, съпътстващ връчването, участваха някои от най-добрите изпълнители – деца на фондацията през годините: момичетата от група 4Magic, Екатерина Георгиева (цигулка), попизпълнителитеМариам Маврова, Радко Петков и Тереза Тодорова.


Юбилейната церемония се проведе под патронажа на министъра и Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС. По идея на фондацията за участие в концерта бяха поканени деца от Западните Балкани. Младите таланти бяха излъчени от своите страни и бяха техни културни посланици за вечерта. На събитието присъстваха министри, депутати, посланици и други официални гости, както и приятели и партньори на фондацията.


„Поканихмедецатаот Клуб 2017 нафондацията и техните родители, защототе санинай-важните, нейнотосърце. Поканихмебългарскиполитици, зада импредставим младияпотенциалнанацията и с очакванеда правятполитики, коитодапомагатнатезидецадаразвиватспособноститеси и дагиприлагат в ползанастраната. Поканихмеевропейскиполитици, задавидяткаквиталантиимат Западните Балкани и даработяттака, чедасеслучванай-добротозатози регион на Европа.” – заявивдъхновителят на този празник, футболнатазвездаДимитърБербатов.


„Когато създавахме този проект, искахме той давъзпитава в уважениекъмуспеха, основаннаталант и усилия, в целеустременост, в желаниезаизява и самоусъвършенстване. Сега знаем колко амбициозно е било това намерение, но деца и родители ежедневно ни потвърждават, че сме свършили много работа в тази посока.” – сподели изпълнителният директор на фондацията Димитрина Ходжева.


Задесеттесигодини, коитоотбелязана 7 април 2018 г.,


Фондация “ДимитърБербатов”станаширокоразпознаваемакатофондациятанамладитеталанти. Желаниетонапобедителите в различнисъстезаниядапринадлежаткъмобщносттана„УспелитедецанаБългария“утвърдипроектакатонеобходим, мащабен, успешен и устойчив. В хилядисеизмерваткандидатурите, коитопостъпватзаобработване в периодананоминиране.


Целтанагодишните“НаградизауспелитедецанаБългария” едапоощриизявенитедеца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество.


Всяка година пробоно за проекта работят дигитална агенция e//marketing и Юнайтед Партнърс –агенция,която предлага пълно обслужване в сферата на корпоративните и интегрираните маркетингови комуникации. Сигурността на присъстващите на церемонията бе осигурена пробоно от VTAсекюрити, за комфорта на децата се погрижиха Raffy - BarandGelato, а за снимките – спортна фото агенция LAP.bg.


ЗаФондация “ДимитърБербатов“:


Фондация “ДимитърБербатов” е основана с Учредителенакт на дарение от 07.04.2008 г. отДимитърБербатов, воденотжеланиетосида допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.


Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама
.