19.06.2018 09:36

Награди на Столичната община за ярки постижения в културата за 2018 г.

Видян 412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
Дирекция „Култура” на Столичната община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2018 г., съгласно Статут на наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение №344 от 22.06.2017 г. на Столичния общински съвет. Наградите се връчват на тържествена церемония в Деня на София – 17 септември.
 
Предложенията се приемат до 16 юли 2018 г., включително, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.
 
Могат да бъдат номинирани творци/ творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2017 г. – 1 юли 2018 г.
 
Документи се приемат само по електронен път, на имейл: nagradi.so@gmail.com
 
Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.
 
Статутът за наградите е публикуван на www.artsofia.bg, в раздел АРТ КОНКУРСИ.
 
За допълнителна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „Култура” на Столичната община.реклама
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com