27.02.2020 12:02

Селото, Бъдещето e новата изложба в музея Гугенхайм

Видян 669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Lavazza потвърждава отдадеността си към изкуството, културата и устойчивостта като застава зад новата иновативна изложба „Countryside, The Future“ (от анг. Селото, Бъдещето) представена в музея „Соломон Гугенхайм“, Ню Йорк. Уникалната и завладяваща инсталация в емблематичната Ротонда, замислена за музея от архитекта и урбанист Рем Колхас, заедно с директора на AMO Самир Бантал, изследва драстичните промени в селските, отдалечени извънградски територии. Оригиналната изследователската дейност на Колхас е насочена към належащи екологични, политически и социално-икономически проблеми. Изложбата покрива отлично мисията на „Соломон Гугенхайм“ за повишаване на осведомеността относно глобалните проблеми, както и целта на Lavazza да се справя с екологичните и социалните проблеми чрез културни проекти на международно ниво.


 


„Тази изложба развива идеята за нов разказ, в който провинцията е място на социални, технологични и екологични иновации. Тази идея е в съответствие с визията, която винаги е била в основата на конкретните действия на Lavazza към зоните за производство на кафе. За Lavazza културните иновации, екологичната устойчивост и защитата на общностите, в които работим, са знаци, които посочват пътя за бъдещо развитие. Откривайки в „Соломон Гугенхайм “ партньор отдаден колкото нас, прави представите и плановете ни за бъдещето още по-смислени. Искаме да благодарим още веднъж на Рем Колхас, че ни даде храна за сериозен размисъл. Нашата цел е да открием вдъхновение в големите културни и художествени движения и да проектираме пътя си за бъдещо развитие, за да посрещнем големите предизвикателства на утрешния ден“, коментира Франческа Лаваца, четвърто поколение член на семейството притежаващо компанията и член на Съвета на директорите на Lavazza. Намирането на сходства между различни дисциплини и създаването на диалог и обмен между очевидно далечни светове представлява част от метода, който насърчава Lavazza да възприеме общосистемния подход чрез отлични партньорства, в съответствие със SDG 17 от Програмата на ООН за 2030 г. Загрижеността на Lavazza към социални и екологични проблеми стои зад решението й от 2019 да осъществи проекта „TOward 2030. What are you doing?“.


В сътрудничество с град Торино, целта на уникалната по рода си инициатива е да превърне глобалните цели на ООН в 17 произведения на уличното изкуство създадени от 17 международни художници, които осъществяват своите арт проекти на 17 локации в Торино на базата на споделена концепция.  За Lavazza този проект представлява потвърждение на ролята й на посланик на креативността, иновациите и устойчивостта, както и възможност да се подчертае едно от най-силните й убеждения – че са необходими съвместни усилия на предконкурентно ниво между всички участници на пазара и с възможно най-близко сътрудничество между публичните и частните институции, и третичния сектор, за да се разработят конкретни промени със солидни основи.


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com
реклама

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !